Antena na dachu montaż

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Antena na dachu montaż

Post autor: kolunio21 »

Witam wszystkich:)
Mam pytanie odnośnie anteny na dachu w polo, nie wiem jak sie zabrać do demontażu cześci podsufitki(dodam że antenka ma byc z tyłu zachu), może ktoś już montował antene na dach i by poradził co i jak:)
Z góry dziękuje za informacje.
PozdraVWiam
Awatar użytkownika
BzyQ
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: BzyQ »

viewtopic.php?f=25&t=15487&p=129471

wiem że do 6N ale zawsze jakaś pomoc, sam będę się zabierał za montaż anteny z tyłu dachu bo wg chocby wizualnie wygląda to lepiej nie wiem jak z odbiorem ale zdaje mi się że jest lepszy może minimalnie ale jest :D
było VW Polo 86C2F 1.3 55km
jest Peugeot 309 XL 1.4 67km
jest Peugeot 309 Graffic 60km
b
bujan_
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: bujan_ »

ja to juz mam za soba. kable do radia przeciagnelem prawa strona po podlodze. za deska rozdzielcza kolo prawego glosnika w dol. Pozniej odkrecilem ta aluminiowa listewke na progu i przelozylem pod wykladzina, z tylu odkrecilem tapicerke i wpuscilem kabelek miedzy blachy, wyszedl kolo tylniej lampy.. i tu zaczely sie schody ^^ jak go przeciagnac do gory. Zrobilem to tak... oderwalem z tylu podsufitke (wystarczy sciagnac uszczelke wziasc nozyk do tapet i miedzy dachem a materialem rozcinac bo z tylu podsufitka jest po prostu przyklejona) przelozyc drut przez boczny slupek, przywiazac do niego kabel i go przeciagnac gdy juz to mamy za soba, wiercimy dziure w dachu z gory... ale zeby nie bylo zalatwo trzeba rowniez wywiercic dziurke od spodu bo jest tam takie wzmocnienie i bez wywiercenia nie wlozy sie klucza zeby dokrecic antenke. Dodam ze dla ulatwienia kupilem taki "przedluzacz" do kabla antenowego i go mam przeciagnietego do tylniej lampy od radia, a z dachu do lampy jest kabel od anteny. Moze to cos wam poze. Pozdro.
k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Dzieki kolego info napewno się przyda:) a powiedź ile przewodu poszło Tobie na to i ile płaciłeś za ten przedłużacz do koncentryka? bo ja znalazłem za 1,5złogego za metr;)ale nie wiem ile metrów będzie trzeba.
Pozdro.
b
bujan_
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: bujan_ »

i jak tam?
k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Koncepcja jest narazie jestem w procesie przygotowania bo doszła wymiana amorów z przodu którą nie zwłocznie trzeba było się zająć:/ ale jak się uporam to dam znać co i jak.
pozdro.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”