Witam wszystkich:)
Mam pytanie odnośnie anteny na dachu w polo, nie wiem jak sie zabrać do demontażu cześci podsufitki(dodam że antenka ma byc z tyłu zachu), może ktoś już montował antene na dach i by poradził co i jak:)
Z góry dziękuje za informacje.
PozdraVWiam
wiem że do 6N ale zawsze jakaś pomoc, sam będę się zabierał za montaż anteny z tyłu dachu bo wg chocby wizualnie wygląda to lepiej nie wiem jak z odbiorem ale zdaje mi się że jest lepszy może minimalnie ale jest
było VW Polo 86C2F 1.3 55km
jest Peugeot 309 XL 1.4 67km
jest Peugeot 309 Graffic 60km
ja to juz mam za soba. kable do radia przeciagnelem prawa strona po podlodze. za deska rozdzielcza kolo prawego glosnika w dol. Pozniej odkrecilem ta aluminiowa listewke na progu i przelozylem pod wykladzina, z tylu odkrecilem tapicerke i wpuscilem kabelek miedzy blachy, wyszedl kolo tylniej lampy.. i tu zaczely sie schody ^^ jak go przeciagnac do gory. Zrobilem to tak... oderwalem z tylu podsufitke (wystarczy sciagnac uszczelke wziasc nozyk do tapet i miedzy dachem a materialem rozcinac bo z tylu podsufitka jest po prostu przyklejona) przelozyc drut przez boczny slupek, przywiazac do niego kabel i go przeciagnac gdy juz to mamy za soba, wiercimy dziure w dachu z gory... ale zeby nie bylo zalatwo trzeba rowniez wywiercic dziurke od spodu bo jest tam takie wzmocnienie i bez wywiercenia nie wlozy sie klucza zeby dokrecic antenke. Dodam ze dla ulatwienia kupilem taki "przedluzacz" do kabla antenowego i go mam przeciagnietego do tylniej lampy od radia, a z dachu do lampy jest kabel od anteny. Moze to cos wam poze. Pozdro.
Dzieki kolego info napewno się przyda:) a powiedź ile przewodu poszło Tobie na to i ile płaciłeś za ten przedłużacz do koncentryka? bo ja znalazłem za 1,5złogego za metr;)ale nie wiem ile metrów będzie trzeba.
Pozdro.
Koncepcja jest narazie jestem w procesie przygotowania bo doszła wymiana amorów z przodu którą nie zwłocznie trzeba było się zająć:/ ale jak się uporam to dam znać co i jak.
pozdro.