Przyciemnianie szyb

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

e
edi
Newbie
Newbie

Przyciemnianie szyb

Post autor: edi »

Czy ktoś próbował kiedyś i jaką folią.pozdrawiam
Awatar użytkownika
ghul177
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: ghul177 »

a może farbą? tak mi radzili lepiej sie robi i lepiej wygląda robił ktoś coś takiego?
Awatar użytkownika
marianb31
Początkujący
Początkujący

Post autor: marianb31 »

o farbie nie słyszałem nigdy, ale wiem że jest coś takiego jak przyciemnianie piecowe (dymienie szyb). Ja ustaliłem sobie termin w specjalistycznym warsztacie który zajmuje się tylko przyciemnianiem. 5 szyb kosztuje 390 złotych + certyfikat, przód robię delikatnie bo wiadomo jak to jest z przeglądem i niebieskimi przyjaciółmi :)
Obrazek
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

tak farbą... kup sobie czarna puche na 15zl i 5min masz przyciemnione szyby... GRATULUJE POMYSLU! ;|

Ja przyciemnialem szyby sam (jednoczesnie z koleg ktory tez jezdzi Poli ale zolta)
kumpel kupi folie (na 3 szyby-caly tyl) za 30zl na allegro... zwykla folia, srednie przyciemnienie...
Ja mam zielona polowke i chcialem jakis "delikatny" odcien tej zieleni... kupilem foilie za 70zl tez na all....

najlepiej to robic w garazu.., zeby Ci syf nie nalecial podczas zakladania folii...
jest mnostwo tutoriali na ten temat jak to dobrze zrobic... nawet tu na forum jestem pewnien ze cos znajdzies... tylko troche cierpliwosci ;)
no i zagospodaruj sobie z 3-4h czasu zeby to tak lightowo sobie zrobic... i miej jakas osobe do pomocy, bo czasem trzeba cos razem przytrzymac...

wnioski:
robilem to pierwszy raz, nawet nie widzialem jak to sie robi, tylko zasiegnalem kilku porad, przeczytalem z 3 tutoriale i sie udalo...
wiadomo: to nie bedzie tak idealnie jak u specjalisty ale 70zl a 270 to jest roznica... i jaka satysfakcja :D

naprawde, trzeba sie znac zeby powiedziec ze na moim aucie tą folie zakladal amator.
juz nie jeden znajomy sie zdziwil, jak sie pytal ile placilem za przyciemnianie a tu odp... yyy, ale ja to sam robilem :D:D hehe, takze do dziela! ;)
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

Powiedz mi, wyciągałeś szyby?
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
A
Anonymous

[quote="Aoox"]Powiedz mi, wyciągałeś szyby?[/quote]
NIE:)

robilem caly tyl... nie trzeba wyciagac szyb....
szyby sie wyciaga jak sie robi przednie... ale to jest do pierwszej lepszej kontroli, wredny policjant i po dowodzie... nawet jakbys mial najjasznieszym przyciemnione ;p
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

Ok, powiedz mi jaką folie zastosowałeś?
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
b
borys_wrocek
Swój
Swój

Post autor: borys_wrocek »

[quote="redzian"]tak farbą... kup sobie czarna puche na 15zl i 5min masz przyciemnione szyby... GRATULUJE POMYSLU! ;|
[/quote]

ghulowi chyba chodziło o przyciemnianie piecowe:D

[quote="ghul177"]a może farbą? tak mi radzili lepiej sie robi i lepiej wygląda robił ktoś coś takiego?[/quote]
to nie farba tylko napylanie związków chemicznych na szybę, :D
A
Anonymous

[quote="borys_wrocek"]ghulowi chyba chodziło o przyciemnianie piecowe:D[/quote]
no to szkoda, ze nie sprecyzowal... "farba" to sobie mozna nawet akwarelami pomalowac ;P
Awatar użytkownika
marianb31
Początkujący
Początkujący

Post autor: marianb31 »

tania folia to niezbyt dobra jakość, widać wszystko za mgłą, i po podróży boli głowa.

redzian

najjaśniejsza folia jest folią białą, i zapewnia 70% przepuszczalności światła, więc mieści się w normach UE. A jak delikatnie się przyciemni przód, a tył troszke mocniej, to otrzymuję się niezły kontrast i nie podpada nawet że są przyciemnione :)
Obrazek
Awatar użytkownika
kamilPolo
Początkujący
Początkujący

Post autor: kamilPolo »

mam problem z przyciemnieniem tylniej szyby w polowce mojej jak ja przycimnic? zakladam folie raklem ciagam wode ale na dole wyplywa strasznie duzo tych bombli i nie moge ich zlikwidowac
macie jakis pomysl jak zrobic tyl ??
boczne wyszly mi super bez pproblemu a tynia nie chce wogole wyjsc juz rolke zmarnowalem i nie wychodzi
polo 95
Awatar użytkownika
PaY
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: PaY »

[quote="marianb31"]o farbie nie słyszałem nigdy, ale wiem że jest coś takiego jak przyciemnianie piecowe (dymienie szyb). Ja ustaliłem sobie termin w specjalistycznym warsztacie który zajmuje się tylko przyciemnianiem. 5 szyb kosztuje 390 złotych + certyfikat, przód robię delikatnie bo wiadomo jak to jest z przeglądem i niebieskimi przyjaciółmi :)[/quote]

powiedz gdzie za tyle robią piecowo ??? bo jak ja się orientowałem to wyszło prawie 2 tys za szyby...
[size=12px]I miejsce megarowerek[/b]
II miejsce turniej siatkówki
Ślesin 2011]I miejsce megarowerek[/b]
III miejsce Plac Manewrowy
Wyróżnienie]
Derby na PJ
[img]http://
Awatar użytkownika
DanielJar
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: DanielJar »

2tys za szyby? :O szoook

ma sobie sam przyciemnię jak się tylko słoneczko zrobi, pracuje w reklamie i kleje na sucho bez żadnej wody, owszem mam troche doświadczenia w wyklejkach jakiego koloweik typy, ale dla początkowych, którzy chcą sobiw przyciemnić radzę na mokro kleić, na sucho można zrobić bąble jak ktoś to robi pierwszy raz, a przebijanie bąbli nic nie da, bo z czasem i miniaturkowych dziurek po przekłuciach robią się wiekszę, równie dobrze może folia pęknąć. Musi być odpowiednia temperatura min +15 stopni C, owszem można i na mrozie kleić, ale po się męczyć i ryzykować zniszczeniem folii
b
borys_wrocek
Swój
Swój

Post autor: borys_wrocek »

faktycznie coś nie wierzę z tym piecowym 399 może być ale za przednią szybę.
Sam poluje na zrobienie szyb piecowo ale wychodzi ponad 1000 zł za autko. Natomiast rzadna folia nie ma najmniejszego porównania z piecówką.
Awatar użytkownika
DanielJar
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: DanielJar »

[quote="borys_wrocek"]faktycznie coś nie wierzę z tym piecowym 399 może być ale za przednią szybę.
Sam poluje na zrobienie szyb piecowo ale wychodzi ponad 1000 zł za autko. Natomiast rzadna folia nie ma najmniejszego porównania z piecówką.[/quote]

399 zł niemożliwe. Wiadomo że piecowo to piecowo, a nie folia.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”