jakie zarowki lampy przod

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
michus000
Newbie
Newbie

jakie zarowki lampy przod

Post autor: michus000 »

Witam!
Noszę się z zamiarem kupna jakichś żaróweczek do przednich lamp w moim Polo 6N. O ile dobrze pamietam sa H4, moze sie Wam to przydac ;))
Chcialbym, zeby byly to zarowki, ktore nie wypala sie po pierwszych trzech miesiącach tylko wytrzymaja jakis czas. Musza dawac ladne niebieskie badz biale swiatlo. Po prostu chce zeby wyroznialy sie z tlumu. Najlepiej tez zeby wszystko bylo zgodnie z przepisami ;) ale o tym chyba mowic nie trzeba :D Chcialbym zebyscie podeslali mi aukcje z allegro, bo tam raczej bede kupowal, lub ew. prosze o nazwy czegos sprawdzonego.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

za rozsądne pieniądze kupisz super żarówki np. Osram Bilux,Tesla, Bosh +60 lub Koito, miały największe noty w teście autoświata, no albo możesz kupić te super mocne za 3 krotność ceny zwykłych, nie uważam że będą złe ale całkiem prawdopodobne, że będą mniej trwałe niż te zwykłe.
Obadaj testy żaróweczek H4 i wybierz co ci pasi:
http://images.google.pl/images?q=test%2 ... =pl&tab=wi
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
Michelangelo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Michelangelo »

bylo juz na forum o zarowkach, musisz poszukac.
zalezy na czym Ci najbardziej zalezy, na wygladzie? bezpieczenstwie? z tego co piszesz chcesz ladne mocne biale swiatlo
ja bym Ci polecil Osram Nightbreaker, z tym, ze z nimi bywa roznie mialem je w poprzednim aucie prawie rok, pozniej sprzedalem auto i jeszcze dzialaly, a w polo padly po 3 miechach, ale moge je polecic jesli chodzi o swiecenie, bo swieca bardzo dobrze i ladnie, a w nocy spisuja sie rewelacyjnie, no a na dlugich jest po prostu bajka. Duzo ludzi poleca Philips X-Treme POWER bo daja mocne białe swiatlo, jesli chodzi o siwecenie na bialo to philips blue vision, ale podczas deszczu nie widac za dobrze.
zarowki jak i felgi itp to temat rzeka...
podsumowujac to nie uzyskasz bardzo bialego swiatla jak ksenon, ale zeby bylo ladnie bialo i bezpiecznie, to ja bym kupil Philips x-treme power, aha no i wymien postojowki zeby nie bylo zoltej poswiaty na philips blue vision a najlepiej na led:
zarowka W5W na allego od chuchu i jeszcze troche
zdjecie pogladowe:
http://www.mtuning.pl/sklep/images/led/LEDT10W_01.jpg
swieca bardzo bialym swiatlem mam je u siebie i jestem zadowolony, narazie nie zmieniam zarowek H4 bo bede wymienal lampy na angel eyes, ale z pewnoscia kupilbym xtreme power h4 i ladnie by sie komponowaly z zarowkami ledowymi w postojach. Moj kumpel w mercedesie je ma i wyglada to na prawde dobzre i swieci elegancko.

mam nadzieje, ze pomoglem :oki:
A
Anonymous

no właśnie, zależy też od twojego portfela:) philipsy to droga zabawa, Xtreme +80%, to koło 80zł a są mniej wytrzymalsze niżeli 50%, ja też będę kupował jakieś Philipsy, postojówki na ledy już zmieniłem na takie jak w linku ww.;) pozdrawiam
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

nie wiem jak u was ale te żarówki postojowe strasznie lipnie świecą, z jakimkolwiek kloszem....
i najgorsze, że przepalają się dosyć szybko, no i na przegląd pasuje je zdjąć bo mogą się doczepić.
civic r18a2/407 1,6 HDi
A
Anonymous

iel najwiecej wat mozna dac do polo 6n? bo mam 60 ale slabo widze w nocy, czy mozna dac mocniejsze? jesli tak, to jakie, i gdzie to sprawdzic jaka mozna dac max moc zarowki?
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: _edi »

[quote=""damianese""]philipsy to droga zabawa, Xtreme +80%, to koło 80zł a są mniej wytrzymalsze niżeli 50%,[/quote]
jeżdzę już na takich ho-ho (wyłączając przerwę na zabawę z angel eyes) i dalej świecą aż miło
Awatar użytkownika
camel19
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: camel19 »

ja mam philipsy xenon efect w angel eyes i nie narzekam, swiecą bardzo dobrze i ładnie
m
michus000
Newbie
Newbie

Post autor: michus000 »

mam jeszcze takie pytanie czy te zarowki topia plastik od wtyczki do lamp??
bo slyszalem ze one ponoc bardziej sie grzeja??
Awatar użytkownika
crazy6n
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: crazy6n »

ja zamowilem sobie MTEC Superwhite... bo czytalem ze daja ladne biale swiatlo...

brat zamontowal sobie 2 tygodnie temu tez MTEC Superwhite i jest bardzo zadowolony...
SPRZEDAM zderzak!!! viewtopic.php?f=6&t=44237
Awatar użytkownika
bazi
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: bazi »

[quote=""michus000""]mam jeszcze takie pytanie czy te zarowki topia plastik od wtyczki do lamp??
bo slyszalem ze one ponoc bardziej sie grzeja??[/quote]

topić to mogą te wynalazki po 100W bez homologacji. Co to philipsow i osram to bez obaw.
b
borys_wrocek
Swój
Swój

Post autor: borys_wrocek »

[quote=""darot""]iel najwiecej wat mozna dac do polo 6n? bo mam 60 ale slabo widze w nocy, czy mozna dac mocniejsze? jesli tak, to jakie, i gdzie to sprawdzic jaka mozna dac max moc zarowki?[/quote]
-takie jak przewidział producent, mocniejszych niet.
-umyj lampy daj dobre(markowe) żarówki,
-sprawdź spadek napięcia na kablach
-idz do okulisty
-ale przedewszystkim jedz i USTAW SWIATŁA, bynajmniej nie u siebie pod blokiem
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

iel najwiecej wat mozna dac do polo 6n?
standardowe H4 55/60 Watt
większe moce są dostępne ale nielegalne i przepalą ci instalację elektryczną....także zapomnij.
Są dostępne mniejsze moce H4 np. 35 Watt, tyle że nadają się tylko na dzień bo w nocy mają moc lampy naftowej...
kupiłem kiedyś takie do testów, leżą gdzieś sobie spokojnie, na noc odpadają...dlatego używam zwykłych 55/60 Watt.
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

Ja do tej pory uzywałem Osram Nightbreaker(ze 3 komplety juz przeszły przez polo). Ostatnio zachęcony opiniami kupiłem Philipsy X-treme i chyba znowu wrócę do Osramów. Może Philips daje minimalnie mocniejsze światło, ale za to w Osramie jest ono biesze i po prostu ładniej to wygląda no i jest 2x tańszy. Reguły na trwałośc Osramów nie zauważyłem bo na pierwszym komplecie jeździłem ok roku a ostatnio 2 mi poszły w czasie 3-4 miesięcy, zobaczymy jak Philipsy
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”