metaliczny dźwięk z przodu z lewej strony

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

t
tedik
Newbie
Newbie

metaliczny dźwięk z przodu z lewej strony

Post autor: tedik »

Zauważyłem takie coś ,ze jak tak sobie jade po dziurach i nie sa małe dziury to nic sie nie dzieje ale jak wjadę w mniejsze dziurki czyli częstotliwośc drgań jest większa to słychać taki metaliczny dźwięk jakby pokrywka uderzała o drugą pokrywkę.Przeszukiwałem forum i cś tam było o końcówkach drążka ale może ktoś miał takie objawy i prosze o diagnozę.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Brzeziak_ »

Ja tak miałem z prawej strony, bo genialny mechanik do końca amora nie skręcił jak wymieniał...
Obrazek

To Ona] viewtopic.php?f=28&t=15443

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
t
tedik
Newbie
Newbie

No dobry mechanik ha ha ,tylko ja nie wymieniałem amortyzatora i już sam niewiem co to może być i chyba trza pojechać do mechaniora tylko nie tego twojego hahahaha
Awatar użytkownika
Michalini16
Newbie
Newbie

Post autor: Michalini16 »

Zobacz jak wygląda łożysko na amortyzatorze (to z góry nie na piaście bo niektórzy nie wiedza że jest przy amorze też :P). Znajomy też miał tak samo ale w lanosie :P
m
misieksor
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: misieksor »

No to ja nie chcę Cię straszyć ale poza łożyskiem amortyzatora zobacz też śrubę trzymającą sworzeń z wahacza ponieważ jakiś genialny mechanik (za poprzedniego właściciela, bo teraz samochód naprawiam sam korzystając z pomocy Taty lub Brata) u mnie składając zawieszenie wrzucił jakąś kiepską, niehartowaną śrubę i później, moje szczęście, że jechałem powoli wyskoczył mi ten sworzeń ze zwrotnicy a samochód osiadł mi na kole, gdybym jechał szybciej pewnie miałbym większe straty niż tylko pogięty błotnik i rozerwany przegub wewnętrzny, nie gwarantuję Ci, że to akurat to, ale u mnie też tak tłukło na dziurach, aż w końcu zgubiłem koło ;-)

ps. za chwilę wrzucę Ci jakieś zdjęcie żebyś wiedział o co mi chodzi ponieważ nie wiem czy dobrze ponazywałem rzeczy :-)

Obrazek
Tak więc oczywiście Twoja jest ciut inaczej zbudowana, w miejscu gdzie wskazuję strzałką powinieneś mieć miejsce na sworzeń który powinien być trzymany śrubą, zobaczy czy nie zrobił Ci się w niej rowek, jeśli tak to wymień ją od razu na jakąś mocniejszą śrubę, hartowaną, najlepiej nie całą nagwintowaną, czyli żeby na miejsce gdzie jest sworzeń, żeby była bez gwintu, możesz pewnie nabyć oryginalną w VW ale nie wiem czy nie będziesz musiał czekać, ja na części do zawieszenia czekałem tydzień. Pozdrawiam :-)
VW Polo Kombi - najlepszy obok range rovera samochód terenowy :D
t
tedik
Newbie
Newbie

Hej dzieki za informacje ale czuje ,że jest to coś z amortyzatorem bo gdyby był to sworzeń to by cały czas byłby ten odgłos a jest on tylko w sytuacji opisanej na początku tematu.Ale do warsztatu pojade
m
misieksor
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: misieksor »

Możliwe, ja tylko napisałem, co było powodem podobnego zachowania u mnie w polówce :-) Daj znać co wyszło u Ciebie :)
VW Polo Kombi - najlepszy obok range rovera samochód terenowy :D
Awatar użytkownika
picksar
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: picksar »

Bardzo prawdopodobne że to górne mocowanie amortyzatora.
--- SPRZEDAM CZĘŚCI ---
http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=61&t=24999
Polo Fox 86c/2f steilheck, 1.0 AAU
t
tedik
Newbie
Newbie

Byłem dziś na przeglądzie i sie okazało ,że to ani amortyzator ani coś z zawieszeniem tylko ten odgłos wychodzi z hamulców i prawdopodobnie pękł klocek hamulcowy i właśnie daje taki odgłos a to sie okaze wszystko jak bede w środę w warsztacie.
wesołych świąt !!!!!!!!!!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”