Po deszczu - mokre pasy i woda w schowku :/

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

M
Makumb
Mały interesant
Mały interesant

Po deszczu - mokre pasy i woda w schowku :/

Post autor: Makumb »

po kazdym deszczy mam mokre pasy od strony kierowcy i pasazera, chociaz od pasazera wg mnie sa "suchsze" ;] Czego to moze byc wina? gdzie moze przeciekac?

i pyt co do schwka : snalazlem dosc duza dziure we wnece obok akumulatora - wstepnie ja zalepilem i zobaczymy czy dalej bedzie ciec, ale moje pyt jest takie: czy moze jeszcze gdzies przepuszczac? mieliscie tez takie problemy?
K
Kobi
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Kobi »

Co do schowka to innej opcji niż wnęka akumulatora nie ma ;) Sam to przerabiałem, włożyłem tam gąbkę która to wszystko sączy, a do schowka się nic nie dostaje ;)
J
JarekF
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: JarekF »

Co do pasów ... Jest możliwe, ze zamakają na dole w "mechanizmie zwijania się" ... ściągnij boczek i zobacz czy na spawach nie widzisz ziemi (zwłaszcza koło nadkola) ;) przerabiałem to w pierwszym polo ;P

No chyba, że masz szyberdach to wtedy szukaj gdzie kanały są zatkane lub uszkodzone ;)
Awatar użytkownika
BALON
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: BALON »

często wypada dziura w prawym tylnym nadkolu od strony wlewu paliwa
[quote=""JarekF""]Co do pasów ... Jest możliwe, ze zamakają na dole w "mechanizmie zwijania się" ... ściągnij boczek i zobacz czy na spawach nie widzisz ziemi (zwłaszcza koło nadkola) przerabiałem to w pierwszym polo[/quote]
odkręć i sie wszystko wyjaśni
Było 86c coupe 1985r <!-- s]
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”