Drzwi pasażera - raz się otworzą a raz nie :(

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

R
Rangers76

Drzwi pasażera - raz się otworzą a raz nie :(

Post autor: Rangers76 »

Witam
Mam takie pytanie. W moim Polo mam centralny zamek i drzwi pasażera nie zawsze się otwierają. Najdziwniejsze jest to że za godzinę po przejażdżce można je otworzyć :) i od wewnątrz i od zewnątrz.
Co mogę zrobić?

PozDrawiaM
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

Podstawowe pytanie, zamek pneumatyczny czy elektryczny ?:P
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

No gdzieś ci zamarza po rozgrzaniu puszcza,a cypelki wychodzą do góry ? jak tak to wyczyścić sam zamek przedmuchać kompresorem i psiknąć olejem silikonowym,właśnie tam sie zbiera brud i stary smar on zamarza i nie pozwala działać zamkowi jak trza.Ja jak jestem na stacji paliw to zawsze dmucham kompresorem do zamka jak jest tam woda to wydmucham i jest ok to samo z tylnym zamkiem.
R
Rangers76

Zamek mam pneumatyczny.
@Dziadek13 masz rację jak autko zagrzeje się w środku to da się otworzyć drzwi. Cypelki pracują ok (w górę i w dół).
Spróbuję przedmuchać. Zobaczymy co to da.
Dzięki
PozDrawiaM
R
Rangers76

Przedmuchiwałem zamek, smarowałem i nic :(
Drzwi pasażera raz się otwierają raz nie. Dodam jeszcze że trzeba nieźle trzasnąć żeby się zamknąć. Jak się dostać do zamka i go wykręcić a może kupić jakąś używkę i go wymienić?
PozDrawiaM
Awatar użytkownika
Shrek
Newbie
Newbie

Post autor: Shrek »

Ja miałem dokładnie to samo, z tą różnicą, że nie mogłem wsiąść :D. Wystarczy potraktować zamek odmrażaczem, i to grubo... U mnie pomogło. Zawsze można też poczekać na wiosnę :)
Obrazek
Awatar użytkownika
conan
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: conan »

bez wyciagania zamka sie nie obejdzie, bo innaczej tego nie wyczyścisz i nie przesmarujesz, tutaj masz co nie co opisane na przykładzie mojego classica ale to te same zamki więc możesz poczytać, gdzie i co chwyta w zamku i nie można otwierać, http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =53&t=1532
R
Rangers76

Thx
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”