[9n] Jaki alarm?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

K
Keenzoo
Newbie
Newbie

[9n] Jaki alarm?

Post autor: Keenzoo »

Witam

Postanowiłem zainstalować alarm do auta. Głównie zależy mi na :
- obsłudze przez pilota (obecnie centralny zamek, ale na kluczyk),
- odcięciu zapłonu,
- czujki ultradźwiękowe w środku (wykrywanie ruchu),

Nie chcę kupić żadnej chińszczyzny i później jeździć po serwisach i naprawiać.
Jestem z Poznania i obdzwoniłem kilka warsztatów zajmujących się montażem alarmów i każdy poleca co innego i odradza poszczególne alarmy.

Początkowo myślałem o alarmie : INFERNO (tutaj LINK)
Sprzedawca zachwalał go, ale co dziwne na jego stronie były podane kontakty do osób, które je montują. Zadzwoniłem do dwóch z nich i oni odradzają ten alarm, mówiąc, że mieli reklamacje.
Paranoja jakaś (sprzedawca zachwala, a jego montażyści odradzają). Na plus jeśli chodzi o ten alarm wychodzi to, że jest kluczyk scyzoryk (ale podobno jego jakość pozostawia wiele do życzenia).
Cena z montażem 400zł.

Inny warsztat polecił alarm PROXIMA ZK (tutaj LINK).
Zgodnie z informacją jaką uzyskałem, to już wyższa półka w porównaniu do INFERNO i sprzedawca bardzo go polecał.
Cena z montażem 470zł.

Kolejny serwis polecał alarm CODE PERFECT (tutaj LINK)
Cena z montażem 420zł.

Nie znam się na tym, zależy mi na fachowym podejściu do sprawy i przede wszystkim poprawnym montażu. Widziałem zdjęcia na innych forach jak wyglądał montaż w niektórych przypadkach - tragedia.

Może ktoś z was może polecić jakiś warsztat z Poznania, albo jakiś sprawdzony alarm. Chcę po prostu zainstalować alarm i mieć spokój; co do ceny to max. około 600zł chciałbym wydać.

Dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
HaNsiN
Początkujący
Początkujący

Post autor: HaNsiN »

najlepsze zabezpieczenie AC. Podjedź do ubezpieczalni, popytaj o ceny. Są różne pakiety, "promocje" itd. Co do alarmu - musi być głośny :D pisząc o zabezpieczeniach na forum pisz z głową, różni ludzie to czytają ;)

Sory, że mało konkretów.
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: misiek89 »

dla mnie osobiście montowanie alarmu jest bez sensu. bo tak naprawde co Ci ten alarm da?
sprzedam oryginalna lampę tylną, lewa strona (od kierowcy) do [9N] oraz surowe groty kluczyka do VW.
Obrazek
K
Keenzoo
Newbie
Newbie

Post autor: Keenzoo »

Nie chcę rozmawiać na temat zalet i wad założenia alarmu, tylko na temat konkretnych modeli.
Uważam, że żaden alarm w przypadku profesjonalistów nie zda egzaminu, ale w przypadku "złodziejaszków" może pomóc i syrena alarmu może ich odstraszyć.
Dodatkowa zaleta w moim przypadku (zdalne sterowanie), bo mam centralny, ale tylko na kluczyk.

Pozdrawiam i czekam na wypowiedzi na temat :)
k
krzysztof65
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: krzysztof65 »

Jeśli masz instalację na CANIE to wybierz alarm który będzie z tym współpracował bo mogą być problemy.Są alarmy przystosowane do VW.
s
slawan1
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: slawan1 »

witam
ja zamontowałem alarm który nie współpracuje z canem i lipa , zamyka ok ale podczas otwierania mozna to zrobic na 2 sposoby przez wyłaczenie alarmu i otwarcie kluczykiem albo podlaczenie otwierania pod przełacznk do otwierania bagaznika trzeba przetrzymac 3 sek guzik zeby otworzył drzwi
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”