Postanowiłem zainstalować alarm do auta. Głównie zależy mi na :
- obsłudze przez pilota (obecnie centralny zamek, ale na kluczyk),
- odcięciu zapłonu,
- czujki ultradźwiękowe w środku (wykrywanie ruchu),
Nie chcę kupić żadnej chińszczyzny i później jeździć po serwisach i naprawiać.
Jestem z Poznania i obdzwoniłem kilka warsztatów zajmujących się montażem alarmów i każdy poleca co innego i odradza poszczególne alarmy.
Początkowo myślałem o alarmie : INFERNO (tutaj LINK)
Sprzedawca zachwalał go, ale co dziwne na jego stronie były podane kontakty do osób, które je montują. Zadzwoniłem do dwóch z nich i oni odradzają ten alarm, mówiąc, że mieli reklamacje.
Paranoja jakaś (sprzedawca zachwala, a jego montażyści odradzają). Na plus jeśli chodzi o ten alarm wychodzi to, że jest kluczyk scyzoryk (ale podobno jego jakość pozostawia wiele do życzenia).
Cena z montażem 400zł.
Inny warsztat polecił alarm PROXIMA ZK (tutaj LINK).
Zgodnie z informacją jaką uzyskałem, to już wyższa półka w porównaniu do INFERNO i sprzedawca bardzo go polecał.
Cena z montażem 470zł.
Kolejny serwis polecał alarm CODE PERFECT (tutaj LINK)
Cena z montażem 420zł.
Nie znam się na tym, zależy mi na fachowym podejściu do sprawy i przede wszystkim poprawnym montażu. Widziałem zdjęcia na innych forach jak wyglądał montaż w niektórych przypadkach - tragedia.
Może ktoś z was może polecić jakiś warsztat z Poznania, albo jakiś sprawdzony alarm. Chcę po prostu zainstalować alarm i mieć spokój; co do ceny to max. około 600zł chciałbym wydać.
Dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam