Mały wyciek i plamy na parkingu

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

a
axit
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: axit »

[quote="ghul177"]no super opis tego teraz wiem z czym to sie je :yahoo: , powinieneś umieścić to w dziale manuale do polo. a jeszcze apropo "wydłub DELIKATNIE żeby nie porysować tej powierzchni" chodzi by nie porysować tego srebrnego wybieraka co wchodzi do skrzyni? ostatnio na niego patrzyłem to nie jest idealnie płaski i równy tylko ma delikatne małe szramki porysowania ale moze nie będzie sie już lało jak wymienie ten simering.Mało tego cały ten simering mam zaklejony czerwonym silikonem hehe(mechanik poprzedniego właściciela miał taki patent), a "przy końcowym wbijaniu simeringa możesz użyć łyżki żeby sobie pomóc wbić go na miejsce." to rurką nie wbije go do końca? on sie mi będzie sunął po tej rurze no nie? chodzi Ci o taką obiadową łyżke :-D ?[/quote]

Ja stosowałem długa drewnianą wykałaczkę, ale podkreślam z mojego simreinga już niewiele zostało.

Co do łyżki jak masz długa rurke ze ci tam wejdzie i dasz rade nią manewrować to sama rurka starczy, ale jak masz trochę krótszą to trzeba ja będzie potem lekko dopukać młotkiem, albo dociskać (tylko równomiernie z obu stron) łyżką lub jakąś breszką.
Awatar użytkownika
ghul177
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: ghul177 »

hmm czyli wystarczy jak będe mieć rurke mniej wiecej takiej długości co wybierak(wałek) wsuwam na wybierak simering następnie dopycham go pod skrzynie i pózniej wsuwam rure na wybierak(wałek) i lekko dobijam simering aż wskoczy w obudowe skrzyni,tak że nie bedzie wystawał a ten wybierak(wałek) wyciąga sie ze skrzyni?(żebym przez przypadek go nie wyciągnął.A na końcu zakładam te pudełko na ten wałek/wybierak i zakręcam tą srube od dolu no nie? sory za tyle pytań poprostu boje sie bym czegoś złego nie zrobił z tąd ta moja ostrożność i dociekliwość
a
axit
Raczkujący
Raczkujący

[quote="ghul177"]hmm czyli wystarczy jak będe mieć rurke mniej wiecej takiej długości co wybierak(wałek) wsuwam na wybierak simering następnie dopycham go pod skrzynie i pózniej wsuwam rure na wybierak(wałek) i lekko dobijam simering aż wskoczy w obudowe skrzyni,tak że nie bedzie wystawał a ten wybierak(wałek) wyciąga sie ze skrzyni?(żebym przez przypadek go nie wyciągnął.A na końcu zakładam te pudełko na ten wałek/wybierak i zakręcam tą srube od dolu no nie? sory za tyle pytań poprostu boje sie bym czegoś złego nie zrobił z tąd ta moja ostrożność i dociekliwość[/quote]

tak .... tylko to tak ładnie wygląda w opisie :D trochę gorzej w realu bo za bardzo nie ma się gdzie "zamachnąć" młoteczkiem :grin: , ale może wpadniesz po drodze na jakąś inną metodę lub coś udoskonalisz :victory:
Awatar użytkownika
ghul177
Zainteresowany
Zainteresowany

dzięki axit za info dziś przesiedziałem troche w kanale i zrobiłem to przejechałem z 5 km podjechałem by sprawdzić na kanał odpukać narazie sucho. zobaczymy jak będzie dalej.. :amen:
Awatar użytkownika
Kijus
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Kijus »

Słuchajcie a skąd może cieknąć jeśli zobaczyłem niewielką plamę przy tylnim prawym kole?
Czy to może być coś związanego z amortyzatorem. Dajcie znać czy powinienem się tym martwić, bo w piątek wyjazd :beach:
100% technical efficient vehicle
Kijus Basic Style --> viewtopic.php?f=29&t=16986
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

Objawy jakby się wylał amorek, nic się nie dzieje dojedziesz do celu ale potem pasowało by to naprawić... :blind:
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
Kijus
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Kijus »

Dzięki rat4. Zobaczę jutro w garażu czy sytuacja się powtarza, jak postoi.
pozdrawiam
100% technical efficient vehicle
Kijus Basic Style --> viewtopic.php?f=29&t=16986
a
axit
Raczkujący
Raczkujący

[quote="ghul177"]dzięki axit za info dziś przesiedziałem troche w kanale i zrobiłem to przejechałem z 5 km podjechałem by sprawdzić na kanał odpukać narazie sucho. zobaczymy jak będzie dalej.. :amen:[/quote]

Opatentowałeś jakąś inna metodę. ??
Awatar użytkownika
ghul177
Zainteresowany
Zainteresowany

miałem problemy z wyciągnięciem simeringa ale śrubokrętem troche postukałem i wyszedł.metoda hmm że założyłem nowego pózniej starego i biłem po tym starym jednocześnie dociskając ten nowy ale gdzieś mi musiał lekko śrubokręt zboczyć bo lekko wgiąłem ten nowy...:/ no i wybierak też nie jest cudowanie gładki.... dziś wjade na kanał i zobacze czy nie cieknie.... bo zrobilem 50km już
v
volks85
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: volks85 »

Panowie jaki jest rozmiar zimeringu wybieraka do 1.4 MPI? TO BARDZO PILNE...
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

przeczytaj tu masz wszystko na temat wybieraka i jego rozmiarów:
viewtopic.php?f=13&t=11490&hilit=simering+wybieraka
civic r18a2/407 1,6 HDi
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”