[quote=""patryk2k""]Panowie rozwiazanie jest proste....gdybym wiedzial, ze tak proste to wogole nie oddawalbym samochodu do elektryka :evil:
Po pierwsze czyszczenie przelacznikow, jak to nie pomoglo, sprawdzic na krotko i z tego co mówił znajomy zazwyczaj są do wymiany. U mnie oba byly przegnite, jeden sie uratowalo drugi poszedł w kosz.
Etam drugi to lutowanie wiazki w drzwiach :evil: U mnie popękała cala w ciągu 40min, może 3-4 otwarcia drzwi.
Etap trzeci odpięcie aku na parę minut i wykasowanie błędów.
Moje objawy były takie. Z drzwi kierowcy padło:
-otwieranie okna kierowcy, pasażera zawsze jeździła w dol, czy wciskałem górę czy dol
-otwieranie i zamykanie drzwi z przycisków zawsze je zamykało, bez względu co wciskałem
-nie migała kontrolka od alarmu
-drzwi nie zamykały się z kluczyka
Nawet nie chciało mi się wierzyć, ze w ciągu jednego wyjazdu pękła wiązka bo przełączniki pewnie zgniły wcześniej ale ich nie używałem w zimę.
Najpierw sprawdźcie sobie przełączniki, potem odłączcie aku a na koniec sprawdzić wiązkę i będzie po problemie

[/quote]
Witam.
U mnie jest ten sam problem. Po kupnie auta okazało się że nie działa sterowanie szybami od kierowcy. Po rozebraniu zobaczyłem spalony lewy przełącznik wraz z brązową kostką oraz rozwalony prawy przycisk, bez blaszek. A sprawa wygląda tak:
1. Nie działa otwieranie i zamykanie szyby kierowcy.
2. Nie działa zamykanie szyby pasażera z przycisku od kierowcy, tylko otwiera.
3. Działa normalnie sterowanie z przycisku pasażera.
4. Nie słychać aby silniczek od kierowcy pracował, nic nie tyka, martwy.
5. Kupione nowe, oryginalne przyciski.
6. Sprawdzona i polutowana wiązka w drzwiach kierowcy.
Pomysł jest taki że nie działa moduł, nie podaje on napięcia na silnik. Jak sprawdzić czy w ogóle silnik działa?
edit: Czy możecie powiedziec jak się nazywa ten program, z którego jest zrobiony screen?
http://imageshack.us/f/177/schemev.jpg/