Witam,
Mam pytako co jest w stanie odczytać VAG COM w ww wersji w VW Polo 6N z 96roku.
Dodam że mam liczniki oryginalne przed liftem, ABS, Immo, brak AIRBAG, klimatyzacji
Czy INSTRUMENTS powinien dać sie odczytać czy to dopiero w nowych zegarach?
[quote=""foxmen1""]Podłącz to się przekonasz. Najprostsze rozwiązanie.[/quote]
Masz mnie za totalnego ignoranta?? Podłączyłem się i nie udało mi się odczytać. Dlatego pytam innych..
A na marginesie jeśli nie masz konkretnej odpowiedzi to po co piszesz..?
[quote=""drago""][quote=""foxmen1""]Podłącz to się przekonasz. Najprostsze rozwiązanie.[/quote]
Masz mnie za totalnego ignoranta?? Podłączyłem się i nie udało mi się odczytać. Dlatego pytam innych..
A na marginesie jeśli nie masz konkretnej odpowiedzi to po co piszesz..?[/quote]
A po co kolega odrazu pazurki wystawia? :-D
Przecież w pierwszym poście nie napisałeś, że podłączyłeś. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
[quote=""savic""]spróbuj w opcjach protokołu zmienić Start Baud na 9600 i pokombinować z KWP[/quote]
A to czego się tyczy?? Bo nie czaje Czyżby zmiana opcji poprawiała łączność ze starymi zegarami?
niektóre sterowniki potrzebują innych prędkości połączenia i dlatego nie chcą się łączyć w standardowych ustawieniach , ja mam tak u siebie ze sterem motorowni (magnetti mareli) nie pogadasz dopóki nie zmienisz ustawień
ja na razie nie będę tego testował bo muszę rozwiercić urwana śrubę przy osłonie od kolektora..za dużo kombinowałem (mialem spory odstęp miedzy osłona i tym wężem odbierającym ciepło z kolektorem - oprócz ciepłego powietrza brał też zimne przez co co nie co mogło być nie dogrzewane)
ale jak przetestujesz tego sposoba Czaja daj znać;) będę wdzięczny - mam te zegary przed liftem:D
Musi się dać jakoś połączyć - skoro wiara jakoś zmienia przebiegi..
Dobrze kombinuję?
[quote=""drago""]ja na razie nie będę tego testował bo muszę rozwiercić urwana śrubę przy
Musi się dać jakoś połączyć - skoro wiara jakoś zmienia przebiegi..
Dobrze kombinuję?[/quote]
w tym roczniku nie da sie bez wyjmowania licznika
Tak jak już napisał savic niektóre sterowniki wymagają wolniejszej transmisji danych, dlatego trzeba zmniejszyć w ustawieniach portu obsługującego kabel na 9600 lub mniej. Tak jest nie tylko w przypadku 6N, zdarza się, że w jednym samochodzie są sterowniki z różnymi prędkościami transmisji.
[quote=""drago""]Musi się dać jakoś połączyć - skoro wiara jakoś zmienia przebiegi..[/quote] Do tego celu wykorzystuje się całkowicie inny kabel jak i inne oprogramowanie.
Napisal w pierwszym poscie ze przed liftem. Czytac panowie.
Sprawdzalem pare samochodow VAGiem i w zadnym nie udalo mi sie podlaczyc. Jedynie w A4 sie dalo jak narazie.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673