Gaśnie Pomocy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

q
qwer3
Raczkujący
Raczkujący

Gaśnie Pomocy

Post autor: qwer3 »

Witam. Autko gasnie na luzie tzn chodzi i zaczyna sie dlawic i gasnie. Nastepnie miedzy 2-3 tys obrotow tez go cos dlawi...;/
Z rury leci bialy dum i tak jakby woda.
nie mam ubytku plynu chlodniczego.
Awatar użytkownika
lukasz255
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: lukasz255 »

mam ten sam problem ale jakos mu narazie przeszlo tez mi gasl niewiem co to moglo byc
Awatar użytkownika
Cooyon
Swój
Swój

Post autor: Cooyon »

Po pierwsze diagnoza VAGiem.
Jak będziecie coś wiedzieć - dajcie znać.
Interfejs VAG - na stanie i co się stanie? Nic kuna... VAG cudów nie czyni. On tylko zwiększa poczucie niepewności.
Szukam literatury fachowej...

"To nie są programy wpisane w stylu \'\' if \'silnik\' jest zmulony then więcej \'wachy\' "." (by Dee Jay Gucio)
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

[quote=""qwer3""]Z rury leci biały dym i tak jakby woda.nie mam ubytku plynu chlodniczego.[/quote]
To jest normalne w zimie.A z gaśnięciem to poczytaj o czyszczeniu przepustnicy.
Awatar użytkownika
Luki38
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Luki38 »

Wymień filtr paliwa i sprawdź jakie ciśnienie daje pompka paliwowa. Jeżeli chodzi i po chwili się dławi to raczej jest coś z paliwem, miałem taki przypadek że pompka dawała ciśnienie na początku przez parę sekund i po chwili tego ciśnienia już nie było. Jeżeli ciśnienie jest w normie to sprawdź czy paliwo nie idzie do przelewu, jak się leje żywcem to regulator ciśnienia paliwa przepuszcza.
q
qwer3
Raczkujący
Raczkujący

Czy w polo 1.3 Adx jest silniczek krokowy? w ktorym miejscu dokladnie...
i 4 czy 6 pinowy... bo prawdopodnobnie mi wysiadl i musze zakupic nowy
Awatar użytkownika
pawel 6n
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: pawel 6n »

ja miałem koledzy podobnie ale u mnie było na cewce przebicie i potrafił chodzić przez chwile ale nie można było dodać gazu bo się dławił telepałp nim na wszystkie strony u mnie pęknięta cewka przy kablu i waliło poza kabel może też to teraz jest wilgotniej ja to sprawdziłem pryskałem wodę na kable i cewkę i i waliło po cewce po wymianie po problemie
q
qwer3
Raczkujący
Raczkujący

Witam. Byłem dzis podłaczyc moje polo do komputera. Pan mi oświadczyl ze na 99 procent mam wykonczona sonde..
moje objawy to gasnie na luzie... i muli go przy 2 3 tys obroty. Jakie jest wasze zdanie?

Wątki połączyłem.
Nie zakładaj proszę kolejnych jeśli Twoje wypowiedzi nawiązują do wątków założonych wcześniej.
Cooyon.
Awatar użytkownika
bazi
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: bazi »

na podstawie czego tak oswiadczyl ? jaki blad ? zmienialy sie napiecia na lambdzie ?
[quote=""qwer3""]moje objawy to gasnie na luzie... i muli go przy 2 3 tys obroty.[/quote]
a rozepnij wtyczke od sondy, pojeździj i zobacz co sie bedzie dzialo
q
qwer3
Raczkujący
Raczkujący

Widzialem tylko ze wyskoczyl błąd czujnika Halla. Zapytalem go a on odpowiedzial ze to normalne. i Drugi błąd to sonda lambda. I pan oznajmil mi iz na 99 procent to sonda jest wykonczona. Jutro odepna ja i napisze co sie dzieje.
-----
Witam. wypialem sonde dzis, i autko chodzi dobrze tzn obroty sie uspokoily. Wiec to wina sondy.
-----
Witam jestem po wymiaie sondy. Autko śmiga.
Temat do zamknięcia.

Proszę edytować swoje posty.
Cooyon.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”