Witam. Autko gasnie na luzie tzn chodzi i zaczyna sie dlawic i gasnie. Nastepnie miedzy 2-3 tys obrotow tez go cos dlawi...;/
Z rury leci bialy dum i tak jakby woda.
nie mam ubytku plynu chlodniczego.
[quote=""qwer3""]Z rury leci biały dym i tak jakby woda.nie mam ubytku plynu chlodniczego.[/quote]
To jest normalne w zimie.A z gaśnięciem to poczytaj o czyszczeniu przepustnicy.
Wymień filtr paliwa i sprawdź jakie ciśnienie daje pompka paliwowa. Jeżeli chodzi i po chwili się dławi to raczej jest coś z paliwem, miałem taki przypadek że pompka dawała ciśnienie na początku przez parę sekund i po chwili tego ciśnienia już nie było. Jeżeli ciśnienie jest w normie to sprawdź czy paliwo nie idzie do przelewu, jak się leje żywcem to regulator ciśnienia paliwa przepuszcza.
ja miałem koledzy podobnie ale u mnie było na cewce przebicie i potrafił chodzić przez chwile ale nie można było dodać gazu bo się dławił telepałp nim na wszystkie strony u mnie pęknięta cewka przy kablu i waliło poza kabel może też to teraz jest wilgotniej ja to sprawdziłem pryskałem wodę na kable i cewkę i i waliło po cewce po wymianie po problemie
Witam. Byłem dzis podłaczyc moje polo do komputera. Pan mi oświadczyl ze na 99 procent mam wykonczona sonde..
moje objawy to gasnie na luzie... i muli go przy 2 3 tys obroty. Jakie jest wasze zdanie?
Wątki połączyłem.
Nie zakładaj proszę kolejnych jeśli Twoje wypowiedzi nawiązują do wątków założonych wcześniej.
Cooyon.
na podstawie czego tak oswiadczyl ? jaki blad ? zmienialy sie napiecia na lambdzie ?
[quote=""qwer3""]moje objawy to gasnie na luzie... i muli go przy 2 3 tys obroty.[/quote]
a rozepnij wtyczke od sondy, pojeździj i zobacz co sie bedzie dzialo
Widzialem tylko ze wyskoczyl błąd czujnika Halla. Zapytalem go a on odpowiedzial ze to normalne. i Drugi błąd to sonda lambda. I pan oznajmil mi iz na 99 procent to sonda jest wykonczona. Jutro odepna ja i napisze co sie dzieje.
-----
Witam. wypialem sonde dzis, i autko chodzi dobrze tzn obroty sie uspokoily. Wiec to wina sondy.
-----
Witam jestem po wymiaie sondy. Autko śmiga.
Temat do zamknięcia.