Witam,
zaczęło się od tego że chciałem odpowietrzyć układ i w tym celu odkręciłem ten biały zaworek, a ze miałem zgrabiałe od zimna ręce to zaworek wykręcił się całkowicie i wpadł pod nagrzewnicę, nijak go wyciągnąć nie mogłem więc postanowiłem że zrobię moda i przy okazji wyciągnę zaworek :-D. Przed rozpoczęciem prac wydrukowałem sobie sciągawkę zw strony
www.sqad.... coś tam coś tam, nie pamiętam dokładnie:). Całość zajęła mi ok 1 h-1,5h oczywiście w typowo turystycznym tempie czyli bez pośpiechu (z przerwami na rozgrzewkę), wykręcanie nagrzewnicy, wycinanie otworów itp robiłem na podwórzu, temp. otoczenia ok -14-16 stopni:) klejenie nagrzewnicy w piwnicy przy piecu więc już ok:), ale powiem szczerze że wysiłek się opłacał, jedyne co nie poszło wg instrukcji to odkręcenie blaszki z dwoma przekaźnikami znajdującymi się na komputerze monowtrysku. nie mogłem odkręcić śruby trzymającej tę blaszkę ale da się to obejść w łatwy sposób, gdyż te dwa przekaźniki łatwo się zsuwają z tej blaszki, więc jak jeden sposób nie daje efektu warto spróbować drugim sposobem:)
Początkowo też myślałem że jest to trudne i nie na moje umiejętności, ale w trakcie wszystko okazuje się oczywiste,
Pozdrawiam
Aku wyciągnięty, aktualnie -24 stopnie, szron na silniku, rano startujemy:)
VW POLO 86c 1.0 KAT AAU 45 HP/ 95/91 r.