Sprawdz kostke stacyjki a najlepiej wymień koszt 26 zł!! Dwa weź posprawdzaj dobrze mase ja miałem podobny problem i okazalo się że walniety był kabel masowy "-" od aku do karoserii!! Wez jakis dobry kabel może być taki do odpalania z kabli i polącz mase aku bezpośrednio z silnikiem i spróbuj zakręcić....powodzenie
hej mam to samo ale wtedy gdy jest zimno i długo stoi. po odpaleniu kredci i odpala juz normalnie. najgorzej jest rano ...nie wiem czy to wina akumulatora czy rozrusznika... dzis podładuje ako i zobaczymy co bedzie dalej
Człowiek po to wymyślił samochód, aby wygodnie siedzieć stojąc w korkach
ja mialem podobne problemy opisywane przez kolezke (zalozyciela tematu) i wymienilem akumulator na nowy niestety jeszcze nie moge powiedziec czy to wina baterii bo nowy aku mam od dzisiaj wiec jesli cos to szerzej wypowiem sie na ten temat jutro
EDIT: Nie ma u mnie dzisiaj mrozu ale auto odpalilo bez zadnych problemow a wiec w moim przypadku problem byl z aku zreszta okaze sie gdy przyjda mrozy ... oby jak najpozniej pozdro
Gdyby to był bendix było by słychać u mnie podczas odpalania kontrolne diody przygasają ale nic poza tym może masz gdzieś zwarcie na masę możliwe, że od instalacji rozrusznika lub też do rozrusznika dostało się brudu jeśli masz możliwość wymontuj go i przeczyść jeśli nie obejrzyj wiązkę przewodów idących do rozrusznika może się gdzieś przytarła skoro odpaliłeś na pych a później było cacy to możliwe ze wiązka po pokonanej przez ciebie trasie ułożyła się tak że nie dawała zwarcia
Hello, ja swój problem umieszczę tutaj. Polo 6N 1994 rocznik, niedawno wymieniałem rozrusznik. Kilka dni temu zaczął się problem z uruchomieniem silnika, jak przekręcę kluczyk to słychac jak kręci rozrusznik (taki szym jakby szczotki metalowe o rurę ocierały) ale silnik milczy i nie załapuje. Dwa razy mi się udało odpalić, ale teraz stoi biedny na parkingu i nie da rady odpalić, ładowałem akumulator i nic, ale z popychu samochód odpala, podczas kręcenia nie przygasają lampki.
Witaj. Posprawdzaj kable idące od akumulatora do rozrusznika ORAZ ALTERNATORA być może to on jest przyczyną. Spróbuj także ominąć alternator i odpalić.