[6n2] Problem z wycieraczkami

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
millerus
Newbie
Newbie

[6n2] Problem z wycieraczkami

Post autor: millerus »

Witam, problem wygląda następująco, przestały działać wycieraczki tzn, przyjechalem do domu pewnego dnia wszystko bylo bylo ok, auto postało (na sporym mrozie) do nastepnego dnia, wsiadlem ruszam wyciaraczki nic, mysle przymarzly, sprawdzam okazuje sie ze nie, dziala jedynie tylna, wszystkie inne ustawienia tj czasowe, bieg pierwszy, drugi oraz spryskiwacze nie dziłają. Sprawdzilem bezpiecznik, jest ok. Wyciagnalem przekaznik hm nie wiem jak sprawdzic czy jest ok, w kazdym razie wyglada ok. podlaczylem na krotko do akumulatora silniczek spryskiwacza, dziala. Gdzie szukac przyczyny?
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

Przekaznik, albo wlacznik mogl pasc.
m
millerus
Newbie
Newbie

jak sprawdzic czy to przekaznik?
m
marekT
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: marekT »

[quote=""millerus""] podlaczylem na krotko do akumulatora silniczek spryskiwacza, dziala. Gdzie szukac przyczyny?[/quote]

A co ma wspólnego silniczek od spryskiwacza do dzialania wycieraczek?

A może po prostu zatarł Ci się silniczek od wycieraczek, ja już to przerabiałem u siebie. Przez brud mechanizm stawiał zbyt duży opór i spaliłem 2 silniczki. Wymieniłem komplet i mam spokój.
Awatar użytkownika
adas110780
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: adas110780 »

u mnie jak padł silniczek wycieraczek to spryskiwacze nadal działały...
sprawdź też silniczek wycieraczek
Obrazek
moje POLO <a class=\"postlink-local\" href=\"http]Obrazek[/url]
m
millerus
Newbie
Newbie

sprawdzilem silniczek od wycieraczek na krotko - działa, została do sprawdzenia manetka wycieraczek, zdjalem kierownice, zdjalem wlacznik kierunkowskazow, zdjalem wlacznik wycieraczek i teraz moje pytanie, ktore kabeli w ktorej wtyczce zmostkowac i czy mozna podlaczyc akumulator jak nie ma poduszki powietrznej?
K
Kristan
Newbie
Newbie

Post autor: Kristan »

Lepiej nie włączaj bo później wyskoczy Ci błąd poduchy (zaświeci się kontrolka) który trzeba kasować VAG iem.
Awatar użytkownika
ZbysheK
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: ZbysheK »

[quote=""Kristan""]Lepiej nie włączaj bo później wyskoczy Ci błąd poduchy (zaświeci się kontrolka) który trzeba kasować VAG iem.[/quote]
jak może wyskoczyć błąd poduszki kiedy millerus jej nie posiada w swoim polo :scratch:
[quote=""millerus""]czy mozna podlaczyc akumulator jak nie ma poduszki powietrznej?[/quote]

millerus Jak nie masz poduchy to spokojnie możesz podłączyć sobie akumulator w celach przetestowania manetki.

Pozdrawiam
Obrazek

Oh well, wherever, wherever you are,
VW POLO's gonna get you, no matter how far :butcher:
m
millerus
Newbie
Newbie

faktycznie malo wyraznie napisalem, moje polo posiada poduszke powietrzna a pytanie dotyczylo sytuacji gdy mam sciagnieta kieriwnice co za tym idzie i poduszke i chce podlaczyc akumulator w celu sprawdzenia wycieraczek
Awatar użytkownika
ZbysheK
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: ZbysheK »

millerus jak odłączyłeś poduchę to nie podłączaj akumulatora, bo będzię jak napisał Kristan
[quote=""Kristan""]Lepiej nie włączaj bo później wyskoczy Ci błąd poduchy (zaświeci się kontrolka) który trzeba kasować VAG iem.[/quote]

albo zrób tak załóż kierownicę na kolumnę (lepiej ją lekko przykręć bo jak spadnie i odłączy się poduszka :banghead: to będzie wtedy problem), podłącz poduszkę dopiero wtedy podłącz akumulator, ale nie wiem czy nie będzie problemu z dostaniem się do manetki i sprawdzeniem jej.
Obrazek

Oh well, wherever, wherever you are,
VW POLO's gonna get you, no matter how far :butcher:
p
plusz23
Newbie
Newbie

Post autor: plusz23 »

Może zatarł się mechanizm wycieraczek? Miałem coś takiego.
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”