Witam, problem wygląda następująco, przestały działać wycieraczki tzn, przyjechalem do domu pewnego dnia wszystko bylo bylo ok, auto postało (na sporym mrozie) do nastepnego dnia, wsiadlem ruszam wyciaraczki nic, mysle przymarzly, sprawdzam okazuje sie ze nie, dziala jedynie tylna, wszystkie inne ustawienia tj czasowe, bieg pierwszy, drugi oraz spryskiwacze nie dziłają. Sprawdzilem bezpiecznik, jest ok. Wyciagnalem przekaznik hm nie wiem jak sprawdzic czy jest ok, w kazdym razie wyglada ok. podlaczylem na krotko do akumulatora silniczek spryskiwacza, dziala. Gdzie szukac przyczyny?
[quote=""millerus""] podlaczylem na krotko do akumulatora silniczek spryskiwacza, dziala. Gdzie szukac przyczyny?[/quote]
A co ma wspólnego silniczek od spryskiwacza do dzialania wycieraczek?
A może po prostu zatarł Ci się silniczek od wycieraczek, ja już to przerabiałem u siebie. Przez brud mechanizm stawiał zbyt duży opór i spaliłem 2 silniczki. Wymieniłem komplet i mam spokój.
sprawdzilem silniczek od wycieraczek na krotko - działa, została do sprawdzenia manetka wycieraczek, zdjalem kierownice, zdjalem wlacznik kierunkowskazow, zdjalem wlacznik wycieraczek i teraz moje pytanie, ktore kabeli w ktorej wtyczce zmostkowac i czy mozna podlaczyc akumulator jak nie ma poduszki powietrznej?
[quote=""Kristan""]Lepiej nie włączaj bo później wyskoczy Ci błąd poduchy (zaświeci się kontrolka) który trzeba kasować VAG iem.[/quote]
jak może wyskoczyć błąd poduszki kiedy millerus jej nie posiada w swoim polo :scratch:
[quote=""millerus""]czy mozna podlaczyc akumulator jak nie ma poduszki powietrznej?[/quote]
millerus Jak nie masz poduchy to spokojnie możesz podłączyć sobie akumulator w celach przetestowania manetki.
Pozdrawiam
Oh well, wherever, wherever you are,
VW POLO's gonna get you, no matter how far :butcher:
faktycznie malo wyraznie napisalem, moje polo posiada poduszke powietrzna a pytanie dotyczylo sytuacji gdy mam sciagnieta kieriwnice co za tym idzie i poduszke i chce podlaczyc akumulator w celu sprawdzenia wycieraczek
millerus jak odłączyłeś poduchę to nie podłączaj akumulatora, bo będzię jak napisał Kristan
[quote=""Kristan""]Lepiej nie włączaj bo później wyskoczy Ci błąd poduchy (zaświeci się kontrolka) który trzeba kasować VAG iem.[/quote]
albo zrób tak załóż kierownicę na kolumnę (lepiej ją lekko przykręć bo jak spadnie i odłączy się poduszka :banghead: to będzie wtedy problem), podłącz poduszkę dopiero wtedy podłącz akumulator, ale nie wiem czy nie będzie problemu z dostaniem się do manetki i sprawdzeniem jej.
Oh well, wherever, wherever you are,
VW POLO's gonna get you, no matter how far :butcher: