nie wiem czy kicz, ale nowe auta mają właśnie przez fabrykę zalecane platynki,
zgadza się ale nasze samochodziki zazwyczaj mają już ponad 10 wiosen...i nie oszukujmy się są stare
nie neguje wszystkiego co tak zachwalają sprzedawcy tylko pytanie brzmi po co ładować kasę na coś co nie zostało objęte przez fabrykę przecież silniki w polo to nie są silniki wyczynowe tylko grzeczne niewysilone jednostki (np.1,4 60 koni...)
1 sztuka platynowej to komplet zwykłych czyli za komplet platynek masz 4 komplety zwykłych
dla mnie nie ma tu logiki.. zwykłe wyrzucenie kasy w błoto, to już lepiej te kasę na kable WN przeznaczyć i świece....
Jestem tego zdania że lepiej zmieniać regularnie za mniejszą kasę niż inwestować w droższe z platynową końcówką i wymieniać je rzadziej....
to samo się ma z olejami w trybie longlife, nie ma takiej siły która pobije czas i zużycie także lepiej jest wymieniać co 15 tyś niż co 30 tyś...po prostu materiał się zużywa i nie wiem jak technologicznie opracowany zostanie ten olej to i tak się będzie starzeć i nie ma co sobie oczu mydlić no chyba że ktoś bardzo lubi efekt placebo i sprawia mu to przekonanie satysfakcję.
Zresztą nie namawiam nikogo samochód rzecz prywatna.