Witam. Wracając ze szkoły przywaliłem w zaspę, okazało się że skrzywiłem felgę. W domu zabrałem się za zmianę kół na dobre letnie i przy odkręcaniu drugiego ukręciłem śrubę. Jak ją wyciągnąć? Da się coś z tym zrobić?
Z przodu :/ Próbowałem już pukać młotkiem w śrubokręt ale nie idzie :/ Próbowałem też rozwiercać, ale wiertła które mam to się na ... nadają :/ Z prętem to nie bardzo bo ona nie wystaje tylko siedzi w środku :/
teraz to nie wiem co zrobić, ale na przyszłość przed wkręceniem śrub popsikaj je wd-40 lub podobnym czymś, a unikniesz takich niemiłych niespodzianek, że śruba się zapiekła.
witam stało mi się kiedyś tak że urwałem szpilke lepiej nie jezdzić na 3 szpilkach tym bardziej z przodu jak masz migomat to szybko idzie to zrobić a jak nie to zajedź do jaiegoś znajomego warsztatu i za pare zł. to naprawią mnie to kosztowalo 15 zł. bo akurat migomatu nie miałem;)
Ogolnie tez mialem taka sytuacje ze ukrecilem leb sruby. Wtedy uratowalem sie punktakiem i mlotkiem. Ustawiasz punktak blisko krawedzi sruby i pod katem w kierunku odkrecania walisz mlotkiem. W koncu resztka sruby sie wykreci. Powodzenia
Sprzedam] 1. Monowtrysk + silniczek krokowy(9k km przebiegu).
2. Licznik wersja podstawowa - od wersji 1.0 AAU.
[quote=""zulv""]Ogolnie tez mialem taka sytuacje ze ukrecilem leb sruby. Wtedy uratowalem sie punktakiem i mlotkiem. Ustawiasz punktak blisko krawedzi sruby i pod katem w kierunku odkrecania walisz mlotkiem. W koncu resztka sruby sie wykreci. Powodzenia[/quote]
Znam ten sposób od dziecka bo kto by go nie znał :p problem w tym że śrubie ukręciło się trochę więcej niż łepek :/ Właściwie to została aby ta część która jest w piaście. Nie wiem czy da się to w ogóle odratować
wszystko sie da tylko troche trzeba pokombinować najszybciej zdejmij zacisk, ściągnij tarcze i bedziesz miał bliżej do pozostałości szpilki;) a jak niechcesz sie bawić to podjedz do warsztatu i zrobia oni tez maja swoje sposoby nie jesteś pierwszy ani nie ostatni ktory szpilke ukręcił;)
PozdaVWiam