Witam
przejdę od razu do sedna czy na tył da radę wsadzić dłuższą wycieraczkę np. 33cm? Ktoś próbował?
I jeszcze pytanie techniczne odnośnie demontażu. Jak się za to zabrać? Tam widzę jakiś "bolec" w który jest wsadzona wycieraczka, mam go podważyć? Bo próbowałem tak jak przednie na "hak", ale za nic w świecie wycieraczka nie drgnęła Może tak się zapiekła hehe
Nie, nie da sie, zahaczy o uszczelkę u góry.
W ogóle to pióro jest niestandardowe, wąskie, chowa sie w ramieniu i ogólnie dostępne piórka nie pasuja .
Pióro siedzi "na wcisk" w ramieniu i trzyma się na zatrzasku z tworzywa - bardzo łatwo ulegajacym wyłamaniu.
[quote="SkoreK"]Czyli pozostaje zakup całego ramienia, albo wycieraczki 280mm i wyciągnięcie gumy i przełożenie?[/quote]
To akurat jest nie najlepszy pomysł, jeśli kupuje się używane - z reguły dostaje się stan gorszy, niz się ma, w serwisie cena ...
Jeśli ramie jest nie uszkodzone, a pióro jeszcze nie rozchwiane ( tak było u mnie ) najlepiej jest zakupić gumkę i wymienic ją bez demontowania pióra, obcinajac nadmiar. Przy pewnej dozie cierpliwości - uda sie.
[quote="Michał88"]Od wyboru do koloru[/quote]
Wiesz, problem jest z tym, że otworzyłem pierwszą lepszą aukcję ( powiedzmy - drugą z listy ) i ... oferowane pióro NA PEWNO nie nadaje się do 6N ze standardowym ramieniem pomimo zapewnień składanych przez sprzedajacego : po prostu poóro nie zmieści sie do wnęki ramienia, gdyz jest po prostu... za szerokie ( miałem takowe w rękach "na przymiarkę" z zaprzyjaźnionego sklepu ), poza tym nie da sie nawet zamocować ( średnica sworznia jest inna i przy próbie wyłamie się zatrzask w ramieniu ).
Słowem : jeśli sklep - to przy serwosoe, pióro w rękę i przymierzyć. 99% piór dostępnych w sklepach, które ogladałem - na tył do 6N akurat sie nie nadaje.
Ja tak zrobiłem wymieniłem gumę na 33cm I pasuje Ale przy końcach gorzej zbiera, bo moja wycieraczka jużtak nie dociska jak powinna, więc będę musiał przyciąć gumę do 28cm
ja mam u siebie pioro firmy valeo calkiem ladnie sie sprawuje i kosztowalo ok 20 zloty albo cos kolo tego. dostepne na allegro a czasem tez w sklepach moto.
[quote="drago"]ja mam u siebie pioro firmy valeo calkiem ladnie sie sprawuje i kosztowalo ok 20 zloty albo cos kolo tego. dostepne na allegro a czasem tez w sklepach moto.[/quote]
Ale podeszło bez problemu całe pióro, czy przekładałeś gumę od valeo do starego pióra?