POLOL 1993 MOCNO SCIAGA NA LEWO

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

D
DAWSON30
Newbie
Newbie

POLOL 1993 MOCNO SCIAGA NA LEWO

Post autor: DAWSON30 »

jak w opisie nie ma zadncyh drgan na kierownicy nie slychac drazkow itp. ale sciaga na lewo mocno czy to zbieznosc jakie koszta dzieki
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

Post autor: suff »

w pierwszej kolejnosci pojechal bym do kompresora i sprawdzil cisnienie w kolach.

pozniej sprawdzilbym szerokosc felg. mialem jedna ktora byla o cal szersza i tez sciagalo.

pozniej pojechal wywazyc kola. jesli kola sa wywazone i dalej autko sciaga to w niektorych miastach sa fachowcy ktorzy wywazaja kola juz na samochodzie rozkrecajac je do predkosci 120km/h i dokonujac pomiaru.

jesli chodzi o ustawienie zbieznosci to koszt do 100PLN w zalenosci od warsztatu, wiecej to IMO zdzierstwo
g
garden92
Newbie
Newbie
Kontakt:

Post autor: garden92 »

Ściąga jak jedziesz czy w tedy jak używasz hamulca?
D
DAWSON30
Newbie
Newbie

Post autor: DAWSON30 »

opony prawie nowe komplet cisnienie ok jak puszcze kierownice to gwaltownie w lewo idzie
moze wachacz
Awatar użytkownika
mocus
Początkujący
Początkujący

Post autor: mocus »

wymien wahacz :) 70zl i 30 minut na spokojnie i powinno byc lepiej ... przy okazji sprawdz drugi bo moze oba juz sie nadaja ... jak to nie pomoze mknij na zbieznosc bo szkoda opon :)
Awatar użytkownika
marekznh
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: marekznh »

przeczyść hamulce może coś trzyma któryś
VW das auto ;)
Awatar użytkownika
krolmacius24
Początkujący
Początkujący

Post autor: krolmacius24 »

Ja bym obstawiał na zbieżność.Miałem to samo.Zrobili,zapłaciłem-60zł i jest PROŚCIUTKO :)
Awatar użytkownika
mocus
Początkujący
Początkujący

Post autor: mocus »

mozna zrobic tez maly test na wahacz - popros kogos zeby delikatnie ruszyl autem i od razu zahamowal i tak to przodu i do tylu a ty patrz na kolo - jak chodzi w lewo i prawo przy hamowaniu to znaczy ze wahacz do wymiany - ja tak mialem i przy hamowaniu ciagnelo jak szalonego w lewo choc i dodam ze wczesniej wymienialem drazki z galkami i nie mam zbierznosci idealnej a jednak po wymianie "ruszajacego sie na boki" wahacza auto nawet przy gwaltownym hamowaniu idzie rowniutko i kolo juz nie rusza sie na boki - moze minimalnie przy pierwszym szarpnieciu jednak jesli wahacz bedzie uszkodzony to ten skok w lewo i prawo bedzie ewidentny i ukuje cie w oczy - porownaj z kolem po drugiej stronie auta i masz punkt odniesienia jesli tamten jest ok
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”