Zwracam się z prośbą do uzytkowników polówek, którzy może już mieli podobny problem.
Otóż ostatnio mój samochód zaskoczył już sam siebie...
Podczas zapalenia wydaje trzy sygnały typu : pip, pip, pip, po czym zapala się lampka od hamulca ręcznego /! i miga cały czas podczas jazdy.
Z silnikiem nic sie nie dzieje i można z tym normalnie jechac ( pytanie tylko jak długo???) , czy mógłby ktoś pomóc?
Z mechanikiem jestem umówiona dopiero na piątek. Stwierdził, ze to pierwszy taki przypadek i sam na pierwszy rzut oka nie wiedział co jest grane.
[quote=""Olo""]Sprawdź poziom płynu hamulcowego.[/quote]
No własnie sprawdził mi na miejscu i wszystko OK.
Czy to moze mieć jakiś zwiazek z hamulcami? Dodam, ze troszkę obciera przy hamowaniu, ale chyba to nie ma wziązku z tarczami, które i tak sa do wymiany.
Może masz klocki z czujnikami grubości okładzin można to sprawdzić czy czasem nie odchodzą przewody od klocków.A tak dla ciekawości jakie autko ? pojemność silnika ? rok, bo jak możemy podpowiedzieć.
[quote=""**KASIA CZARNA**""]Podczas zapalenia wydaje trzy sygnały typu : pip, pip, pip, po czym zapala się lampka od hamulca ręcznego /! i miga cały czas podczas jazdy.[/quote]
Odłącz przewody od zbiorniczka płynu hamulcowego i sprawdż podczas jazdy jakie objawy czy robi pip.Potem podłącz przewody i odkręć korek wlewu płynu hamulcowego połóż go do góry pływakiem co by sie nie ruszał no i nie spadł i znowu próba i jakie objawy bo jak ci miga podczas jazdy to znaczy że pływak chodzi do góry i na dół tak jak by nie było płynu hamulcowego i czujnik na pływaku zwiera i rozwiera styki tej kontrolki i stąd te miganie to narazie tyle chodzi o to żeby coś już wyeliminować.
Dziadek13
raczej nie to co sugerujesz. Problem tkwi chyba w komputerze, ponieważ zauważyłam, ze sygnał dźwiękowy i migająca lampka nie zapala się automatycznie po włączeniu silnika, tylko po zwiększeniu obrotów do ok 2500.
Dodam, iż ma to miejsce zarówno podczas pracy na benzynie, jak i na gazie.
Dziś zostawilam samochód u mechanika i zobaczymy co z tego wyniknie. :roll:
U mnie tak pipka jak auto zgaśnie podczas jazdy i na nowo je odpalam;p mechanik powinien sprawdzić cały układ hamulcowy bo kontrolka ręcznego odnosi się do całego układu hamulczyków. Znajomemu w audi a4 tak się paliła kontrolka jak klocuszki miał na wykończeniu.
[quote=""Kubrick""]Czyli mam rozumiec, ze jak mi sie zarzy kontrolka , albo nierownomiernie miga w trakcie ruszania, to tez by pasowalo sprawdzic heble?[/quote]
Pierwsze poziom hydrolu płynu hamulcowego.