Sygnały dźwiękowe i wizualne na desce / hamulce.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
**KASIA CZARNA**
Raczkujący
Raczkujący

Sygnały dźwiękowe i wizualne na desce / hamulce.

Post autor: **KASIA CZARNA** »

Witam.

Zwracam się z prośbą do uzytkowników polówek, którzy może już mieli podobny problem.
Otóż ostatnio mój samochód zaskoczył już sam siebie...
Podczas zapalenia wydaje trzy sygnały typu : pip, pip, pip, po czym zapala się lampka od hamulca ręcznego /! i miga cały czas podczas jazdy.
Z silnikiem nic sie nie dzieje i można z tym normalnie jechac ( pytanie tylko jak długo???) , czy mógłby ktoś pomóc?

Z mechanikiem jestem umówiona dopiero na piątek. Stwierdził, ze to pierwszy taki przypadek i sam na pierwszy rzut oka nie wiedział co jest grane.

Jakieś sugestie?

Będę wdzięczna.
Obrazek

Chcesz mnie dogonić? :)
Awatar użytkownika
Olo
Wielebny

Post autor: Olo »

[quote=""**KASIA CZARNA**""]Stwierdził, ze to pierwszy taki przypadek i sam na pierwszy rzut oka nie wiedział co jest grane.[/quote]

Fachowiec...

Sprawdź poziom płynu hamulcowego.
It\'s like a death in the family.

W klubie od 22.03.2005.
Awatar użytkownika
**KASIA CZARNA**
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""Olo""]Sprawdź poziom płynu hamulcowego.[/quote]
No własnie sprawdził mi na miejscu i wszystko OK.

Czy to moze mieć jakiś zwiazek z hamulcami? Dodam, ze troszkę obciera przy hamowaniu, ale chyba to nie ma wziązku z tarczami, które i tak sa do wymiany.
Obrazek

D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

Może masz klocki z czujnikami grubości okładzin można to sprawdzić czy czasem nie odchodzą przewody od klocków.A tak dla ciekawości jakie autko ? pojemność silnika ? rok, bo jak możemy podpowiedzieć.
Obrazek
Awatar użytkownika
**KASIA CZARNA**
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""Dziadek13""]A tak dla ciekawości jakie autko ? pojemność silnika ? rok, bo jak możemy podpowiedzieć.[/quote]

poj: 1,4 +gaz
rok 1999
Obrazek

D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

[quote=""**KASIA CZARNA**""]Podczas zapalenia wydaje trzy sygnały typu : pip, pip, pip, po czym zapala się lampka od hamulca ręcznego /! i miga cały czas podczas jazdy.[/quote]
Odłącz przewody od zbiorniczka płynu hamulcowego i sprawdż podczas jazdy jakie objawy czy robi pip.Potem podłącz przewody i odkręć korek wlewu płynu hamulcowego połóż go do góry pływakiem co by sie nie ruszał no i nie spadł i znowu próba i jakie objawy bo jak ci miga podczas jazdy to znaczy że pływak chodzi do góry i na dół tak jak by nie było płynu hamulcowego i czujnik na pływaku zwiera i rozwiera styki tej kontrolki i stąd te miganie to narazie tyle chodzi o to żeby coś już wyeliminować.
Awatar użytkownika
**KASIA CZARNA**
Raczkujący
Raczkujący

Dziadek13
raczej nie to co sugerujesz. Problem tkwi chyba w komputerze, ponieważ zauważyłam, ze sygnał dźwiękowy i migająca lampka nie zapala się automatycznie po włączeniu silnika, tylko po zwiększeniu obrotów do ok 2500.
Dodam, iż ma to miejsce zarówno podczas pracy na benzynie, jak i na gazie.

Dziś zostawilam samochód u mechanika i zobaczymy co z tego wyniknie. :roll:
Obrazek

.
...ADAM...
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: ...ADAM... »

U mnie tak pipka jak auto zgaśnie podczas jazdy i na nowo je odpalam;p mechanik powinien sprawdzić cały układ hamulcowy bo kontrolka ręcznego odnosi się do całego układu hamulczyków. Znajomemu w audi a4 tak się paliła kontrolka jak klocuszki miał na wykończeniu.
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

Czyli mam rozumiec, ze jak mi sie zarzy kontrolka , albo nierownomiernie miga w trakcie ruszania, to tez by pasowalo sprawdzic heble?
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

[quote=""Kubrick""]Czyli mam rozumiec, ze jak mi sie zarzy kontrolka , albo nierownomiernie miga w trakcie ruszania, to tez by pasowalo sprawdzic heble?[/quote]
Pierwsze poziom hydrolu płynu hamulcowego.
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”