nie trzeba ale czasem lepiej ją wymienić bo złośliwość rzeczy martwych nie zna granic,
czasem nawet potrafi się pompa schrzanić po zrobionym rozrządzie bez tejże części.
żeby zaoszczędzić dodatkowych kosztów tak jak przy remoncie skrzyni warto wymienić sobie sprzęgło jeśli już ma spory przebieg, aby spać spokojnie zaleca się wymianę:
Paska (~35zł), rolki napinającej (~80zł) i pompy wodnej (~120 zł), za usługę płaci się około 100 zł.
Witam wszystkich. Mam pytanko. Zakupiłem wczoraj Polo 1,4 MPI 2001 rok z autentycznym przebiegiem 52.000 km. Z tego co wiem rozrzad nie był nigdy wymieniany od zakupu pojazdu. Po jakim przebiegu należy zrobić kompletny rozrzad?
Witam,chcę zakupic drogą internetowa do Polo 1,4 MPI 2001 rozrzad.Podobno jest kika rodzai rozrządów (129,131 zebow...prostokątne,w ksztalcie "U"). Jakie dane musze podac sprzedawcy?
Dane auta
-ABS
-60 KM
-8 zaworów
Witam,chcę zakupic drogą internetowa do Polo 1,4 MPI 2001 rozrzad.Podobno jest kika rodzai rozrządów (129,131 zebow...prostokątne,w ksztalcie "U"). Jakie dane musze podac sprzedawcy?
Dane auta
-ABS
-60 KM
-8 zaworów
[quote=""PinokAG83""]Ja zakupilem już swój zestaw i podałem polo 1,4 mpi 2001 i nr silnika z dowodu rejestracyjnego i to starczyło.[/quote]
Czy to chodzi o ten numer:WVWZZZ6NZ1Y255205
tyle, że to nie numer silnika, tylko numer VIN czyli numer nadwozia.
Numeru silnika od dawna nie wstawia się w dowód, bo silnik traktowany jest jako część zamienna.