mam parę pytań właśnie przełożyłem silnik z gaźnika na wtrysk (3f) jak podłączyć silnik chodzi o elektryke mam cała wiązke ale nie wiem dokładnie co gdzie i jak.. czy trzeba przekładać bak czy można jakoś to przerobić jak rozwiązać problem z drugą pompką :niewiem: ?i jak ją podłączyć :niewiem: ? jaszcze pytania na zdjeciach
Ostatnio zmieniony 20 lis 2009, 17:49 przez rupert, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak masz całą wiązkę silnika to najlepiej ja całą wymienić. Jest wpinana na kostce. A pompę to niestety musisz mieć mocniejsza bo inaczej ciśnienia na wtryskach mieć nie będziesz
bak musisz mieć inny
jeśli chodzi o druga pompe paliwa to podobno wkładaj do baku mocniejszą pompe i chodzi auto na jednej pompie
pierwsze zdjęcie
wężyk po lewej powrót paliwa do baku
wężyk po prawej zasilanie paliwem
drugie zdjęcie
podciśnienie do serwa hamulca
jęsli masz stare derby to może tam niebyć tego serwa
na pewno trzeba przekładać bak? włożyłem pompkę i pasuje wężyki można połączyć razem może bak się różni środkiem?? w którym miejscu dać drugą pompkę? dajcie jakieś fotki jak wy macie
wez sobie krotkim wezykiem zaslep te rurki zeby sie paliwo przelewalo i bedzie dobrze.fakt jest taki ze troszke sie roznia te zbiorniki ale powinno dzialac.ja mam teraz taki wsadzony jak na twoim foto i smigfa wszystko dobrze. silnik 1.3 NZ
Przy kolektorze dolotowym pod listwą wtryskową powinna być kostka do której podłącza się sondę lambda. Oczywiście uprzednio należy kable z sondy połączyć ze starą kostka najlepiej na skrętkę z izolacją koszulką termokurczliwą (nie lutować!!). Co do kolorów nie pomogę jaki kolor co oznacza. Przypuszczam że dwa w środku to grzałka (+,-) a dwa na zewnątrz to wyjście(sygnał) i masa ale nie jestem pewien trzeba szukac