coś jest nie tak ...

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

R
Rank0
Newbie
Newbie

coś jest nie tak ...

Post autor: Rank0 »

Witam

Dzisiaj wymienilem dwie przednie felgi i opony w wulkanizacji poniewaz felgi byly juz dobrze skrzywione . Felgi i opony kupilem od nich uzywane po wymianie przejechalem sie kawalek i cos jest nie tak poniewaz sciaga mnie na lewa strone wrocilem sie do wulkanizacji i powiedzieli mi ze z kolami jest wszystko ok sa wywazone ze to raczej wina samochodu . Wiecie co to moze byc czy raczej wcisneli mi wadliwe felgi ?
Awatar użytkownika
Lechu_1987
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Lechu_1987 »

a zbierznosc masz dobrze ustwiona ?? to tez moze byc przyczyna sciagania !!
Vw Polo 86c2f 94r. 1.0 AAU = 60 KM i 83Nm
Vw Golf II 90r. 1.6 TDi SB -80 KM = 101KM i 198Nm
Vw Passat B4 94r. 1.9 TDi 1z 90KM = 114KM
Vw Golf III 95r. 1.9 TDi 1z 90KM
Vw Sharan 97r. 1.9 TDi AHU 90KM = 110KM
Vw Golf IV 00r. 1,9 TDI AJM 115KM
k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: kolunio21 »

Witam co do ściągania to może być zbierzność źle ustawiona, ale miałe taki przypadek jak kolega "Rank0 " pisze też zapewniali mnie że wszystko w porządku. założyli opony prawie jak nowe "prawie":D i ściągało mnie w stronę pobocza;/ pojechałem na zbierzność i była dobrze ustawiona gość powiedział że niema sie do czego czepiać to wina opon!! i tak było przełożyłem kapcie z tyłu do przodu i jak ręką odjął:) to był moment w którym ostatni raz kupiłem używane opony nie dam sie namówić już:)
PoZdrawiam

-- Czw Paź 29, 2009 9:12 am --

Ps. Spróbój zamienić koła z lewej na prawą jak nie masz kierunkowych albo tył na przód wrzuć i zobacz co będzie się działo. jak będzie bez zmian to na zbierzność trzeba będzie podjechać.
Awatar użytkownika
Tabakuss
Początkujący
Początkujący

Post autor: Tabakuss »

O tym nikt nie wspomina ale jeżeli masz wytłuczone mocno łożyska i poduchy amortyzatorów to też może ciągnąć. Tutaj jednak będzie to się działo dopiero na nierównościach drogi
R
Rank0
Newbie
Newbie

Post autor: Rank0 »

no wlasnie wczesniej mnie na prawo sciagalo :) a po zmianie na lewo mozliwe ze to te łozyska albo amortyzatory bo ostatnio jezdzilem po lesie i to mozliwe ze od tego

-- Czw Paź 29, 2009 7:09 pm --

Mam pytanie od czego jest lampka z choragiewka poniewaz dzisiaj podczas jazdy zgasl mi samochod i zapalila sie ta lampka przez chwile nie moglem odpalic samochodu a jak odpalil to jak by nigdy nic
k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: kolunio21 »

Musisz zobaczyć co i jak najlepiej na kanale czy żadnych luzów niema a co do ściągania to może byc że opony są tak "wytarte" że sciąga jak masz dobre laczki z tyłu to wrzuć na przód i zobacz co będzie!
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”