Klakson przy skręcie.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

s
silossi
Newbie
Newbie

Klakson przy skręcie.

Post autor: silossi »

Witam!

Od pewnego czasu przy skręcie kierownicą w lewą stronę włącza się klakson. Wystarczy ruszyć nią w przeciwną stronę i wtedy dźwięku już nie słychać.
Jak na razie wyjąłem bezpiecznik, niestety jest on również od światła cofania.

Może ktoś spotkał się z takim problemem, bo nie przychodzą mi do głowy żadne rozwiązania.
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

sruby mocujace manetki sobie sprawdz. trzeba kierownice sciagnac. ktoras z nich moze robic zwarcie u mnie tak bylo
s
silossi
Newbie
Newbie

Post autor: silossi »

Problem chwilowo rozwiązany. Ściągnąłem zaślepkę na kierownicy, odchyliłem styki na zewnątrz. Jak na razie problem ustał.
Awatar użytkownika
Lobuz
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Lobuz »

sprawdź styki na samym klakosnie mój nie działał albo też sie włączał kiedy chciał.
miałem przetarty przewód w jednym miejscu, zaizolowałem i przeczyściłem styki papierkiem ściernym delikatnie i działa jak ta lala :oki:
k
kruszan
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: kruszan »

Miałem taki przypadek, na parkingu podczas manewrowania skręcania trąbiłem co chwile :P

Między kolumną a kierownicą, ma dookoła około 3-5mm przerwę, tam widać od lewej strony z dołu patrząc śrubkę, u mnie ona była nie dokręcona i dotykała blaszki na kierownicy, zdjęcie kierownicy - nasadka chyba 24 + przedłużka, dokręcenie śrubki (wtedy możesz sprawdzić już wszystkie inne przy okazji)

pozdrawiam
VW Polo 86c2f steiheck 1.4D 1994, rakieta :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”