żarówki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
MATIS
Mały interesant
Mały interesant

żarówki

Post autor: MATIS »

Witam
Mam takie pytanie. Jakie żarówki macie w swoich autkach? Jakie polecacie (firma itp.)
pozdraVWiam
Awatar użytkownika
bazi
Konkretnie zainteresowany

Post autor: bazi »

mam osram silverstar +50% - swieca normalnie jak na zarowke przystało (w kazdym razie o wiele lepsze od zwyklych po 8zl/szt , bo takie to porażka)
nastepne beda osram night breaker , albo philips x-treme power
Awatar użytkownika
dru8d
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: dru8d »

Ja mam jakieś tam pierwsze lepsze ze stacji benzynowej. Tak prawdę mówiąc to wymieniłem tylko jedną w reflektorach odkąd mam ten samochód, a mam go już 1,5 roku. Chciałem powiedzieć, że polówki mają bardzo dobre lampy, które dają naprawdę dużo światła. Nie wiem czy jest sens montować inne lepsze żarówki np. Philipsa + 200% itp. Pod względem ekonomicznym nie opłaca się tego wkładać. Nie dość, że są droższe to na dodatek żarnik jest bardziej obciążony i mają krótszą żywotność (coś za coś).
VW Polo Fox Style 86C/2F (Steilheck), rocznik: 1994, silnik 1.05i, kolor: Classic Green Perl LC6U, audio: Pioneer DEH-4000 UB ( 2 + sub)
Awatar użytkownika
bazi

Post autor: bazi »

[quote=""dru8d""]Nie wiem czy jest sens montować inne lepsze żarówki [/quote]
a załóż i poczuj tą moc :mrgreen: [quote=""dru8d""]od względem ekonomicznym nie opłaca się tego wkładać.[/quote]
na silverstarach jezdze juz 3 rok

[quote=""dru8d""]Nie dość, że są droższe to na dodatek żarnik jest bardziej obciążony i mają krótszą żywotność[/quote]
ale za to lepiej widac - pokalkulkuj co wyjdzie taniej - zarowki czy wizyta u blacharza po nocnej jedzie ;)
M
Matty013
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Matty013 »

polecam OSRAM NIGHT BREAKER
Awatar użytkownika
dru8d
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""bazi""]ale za to lepiej widac - pokalkulkuj co wyjdzie taniej - zarowki czy wizyta u blacharza po nocnej jedzie ;)[/quote]

Co do jasności świecenia nie zamierzam dyskutować, ponieważ jestem pewien, że tak jest - są lepsze.

.. a co do widoczności w nocy ja naprawdę nie mam z tym problemów i widzę wszystko przy zwykłych żarówkach. Jedynym moim problemem są inni kierowcy, którzy albo mają źle ustawione światła albo oczojebne żarówki i totalnie mnie oślepiają.
VW Polo Fox Style 86C/2F (Steilheck), rocznik: 1994, silnik 1.05i, kolor: Classic Green Perl LC6U, audio: Pioneer DEH-4000 UB ( 2 + sub)
p
puca999
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: puca999 »

[quote=""dru8d""]polecam OSRAM NIGHT BREAKER[/quote]
Również mam i polecam :)

[quote=""dru8d""]Jedynym moim problemem są inni kierowcy, którzy albo mają źle ustawione światła albo oczojebne żarówki i totalnie mnie oślepiają.
[/quote]
Wszyscy dobrze to znamy...
Awatar użytkownika
Ralph
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: Ralph »

Obecnie jeżdze na H4 Philips GT150 Power2Night. Wcześniej mialem jakieś żarówki firmy Tungsram i muszę przyznać, że rożnica była niewielka na plus dla Philipsa. No ale Philips cenowo dużo droższy.

Wydaje mi sie, że Tungsram wypada korzystniej w kategorii cena/jasność :)
Opel Vectra C GTS 2.0 Turbo - 217,9 KM i 378,6 Nm
Obrazek
Awatar użytkownika
tomaloski
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: tomaloski »

Hella H4+30 Long life (dwa lata mam je)

Dla mnie ważniejsze jest moje bezpieczeństwo, więcej widać, można wcześniej reagować... Raz miałem przygodę ze zwierzakami, z daleka zobaczyłem gałę świecącą a chwile później stado sarenek. Niekiedy w nocy "napaleńcy" mrugają, abym nie wiem już sam, wyłączył światła? jadą i centralnie gapią się w reflektory, zamiast na prawą część drogi... Sorry, ale wtedy nawet najsłabsze żarówki będą takich ludzi oślepiać.
Awatar użytkownika
Andrzej_89
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Andrzej_89 »

philiphs h4 nightguide (+50%), w porównaniu do zwykłych o niebo lepiej, wreszcie wszystko widzę, w każdym razie o wiele lepiej i więcej. niestety drogie są. ale moim zdaniem warto.
Awatar użytkownika
dru8d
Raczkujący
Raczkujący

Znalazłem też inny temat, w którym jest sporo napisane o żarówkach: Jakie polecacie żarówki do przednich lamp?

ps. błagam bez żartów powiedzcie mi bo ja nigdy nie pamiętam, do naszych Polówek pasują H4? Zgadza się?
a
adam
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: adam »

Ja polecam zwykłe żarówki + przekaźniki do tego i jest o niebo lepiej, lecz obecnie śmigam na jakiś niebieskich żarówkach "zrobionych z biedronki"
Obrazek
Awatar użytkownika
Ralph
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: Ralph »

[quote=""dru8d""]
ps. błagam bez żartów powiedzcie mi bo ja nigdy nie pamiętam, do naszych Polówek pasują H4? Zgadza się?[/quote]

zgadza sie :)
Opel Vectra C GTS 2.0 Turbo - 217,9 KM i 378,6 Nm
Obrazek
Awatar użytkownika
dru8d
Raczkujący
Raczkujący

No to przekonaliście mnie. Kupiłem H4 OSRAM NIGHT BREAKER 12V 60/55W. Skoro tak chwaliliście :grin: . Wziąłem je przede wszystkim ze względu na to, żeby lepiej dostrzegać dziury w asfalcie, których w Koszalinie jest mnóstwo i będzie jeszcze więcej.
Awatar użytkownika
MATIS
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: MATIS »

a możecie mi napisacbo musze wsadzic czerwona żarówke do tylu na przeciwmgielne i niewiem nawet jak ona wyglada i co powiedziec w sklepie :niewiem: :?
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”