Jaki przekaźnik do przerywanej pracy wycieraczek przednich

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
siwkins
Mały interesant
Mały interesant

Jaki przekaźnik do przerywanej pracy wycieraczek przednich

Post autor: siwkins »

Witam,
powiedzcie mi jaki numer ma przekaźnik do przednich wycieraczek z 3 biegami: praca przerywana, 1 bieg i 2 bieg najszybszy?
Mam tylko 2 biegi ciągłe i przy lekkich opadach szybko padają pióra wycieraczek albo musze co chwile wachlowac przelacznikiem przy kierownicy.
Awatar użytkownika
analogman
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: analogman »

to na 100% wina przekaźnika
Polecam zakupić przekaźnik tzw programowalny - klikasz w dół, wycieraczki jadą, wracasz i po jakimś czasie jeszcze raz dajesz wajchę w dół, wycieraczki zaczynają pracować z takimi odstępami.
Jakoś mi się wspomina że oryginalny był 6 (albo 9) a te programowalne mają numer 99.
Pasują jednak wszystkie z takimi wyprowadzeniami (ja przekładałem do Peżota mimo zupełnie różnych oznaczeń).
Obrazek
Awatar użytkownika
Ruszowy
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Ruszowy »

no Nie powinieneś mieć większego problemu w sklepie. Przekaźnik musi być taki wydłużony z układem czasowym. Sprawdzałeśczy wogóle wajcha chodzi CI w dół? Jakiedyś nie używałem czasówki bo przekaźnik był walnięty i palił się bezpiecznik. Acha i co ciekawsze bez przekaźnika razmiałem tak że wycieraczki leniwiesię poruszały na najszybszym biegu :)
ZAINWESTUJ W NOWY PRZEKAŹNIK
następna będzie honda, jak polo odmówi posłuszeństwa... jak ja lubię tą solidność VW
Awatar użytkownika
siwkins
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: siwkins »

[quote=""analogman""]Polecam zakupić przekaźnik tzw programowalny - klikasz w dół, wycieraczki jadą, wracasz i po jakimś czasie jeszcze raz dajesz wajchę w dół, wycieraczki zaczynają pracować z takimi odstępami.[/quote]
[quote=""Ruszowy""]Sprawdzałeśczy wogóle wajcha chodzi CI w dół?[/quote]

I tu jest problem bo wajcha nie idzie w dół tylko dwa położenia do góry.
Awatar użytkownika
Ruszowy
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Ruszowy »

no to będzie gorzej. Prawdopodobnie masz starszą polówkę. KIedyś miałem 1982 i też nie miał czasówki i spryskiwacznie włączał automatycznie wycieraczek. Być może masz do wymiany również przełącznik. Ale nic wkatalogu częsci nie ma na ten temat.
przekaźnik który cię interesuje to numer 191955531
następna będzie honda, jak polo odmówi posłuszeństwa... jak ja lubię tą solidność VW
P
PanRyba
Newbie
Newbie

Post autor: PanRyba »

U mnie też tylko 2 biegi w górę i osobno spryskiwacz więc to wina wersji wyposażenia :)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”