Witam Mam takie pytanie czy jezdzi ktos na oponach Michelin Pilot, rozmiar 185/55/14. Kupilem takie uzywki i wydaje sie mi ze jak na Michelina to sa twarde,czy to te Piloty sa takie czy za stara opona i kto wie jak byla przechowywana?Rok opony 2004. Piszcie na jakich jezdzicie oponach i modelach z danej firmy.Co w tym rozmiaze (185/55/14) jest godnego zalozenia.Dodam ze pojezdzilem na kolach od kumpla 195/50/15 Toyo proxes i niebo a ziemia.Polowke mam obnizona o ok 30mm na tych Michelinach jadac po polatanej drodze czuje sie jak bym mial opone o profilu conajmniej 35-40.Twardo pomocy :niewiem:
Sprawdż w necie te opony, bo piszą że są one przeznaczone do sportowych samochodów z dużymi mocnymi silnikami i samochodów wyczynowych no a polo wiadomo.Czyli muszą być twarde,no a do tego niskie temperatury to guma twardnieje.
w swojej mam 4 gumy 185/50/14 no i jest twardo ale to przez zawieszenie raczej, bo gumy są moim zdaniem jak najbardziej w porządku, a posiadam 2 gumy Platin i dwie innej firmy chyba Minerva. Jak dla mnie jest w porządku.
a może to wina za wysokiego ciśnienia w oponach? ile nabiłeś? ja w swoich jak dobrze pamiętam nabiłem 2.1 bara