HDI I problemy

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

m
maniekkm
Newbie
Newbie

HDI I problemy

Post autor: maniekkm »

WItam. Po sprzedaniu polówki kupilem cytryne 2.0 hdi. I pojawił sie problemik. pytałem na forum citroena ale nie umieją mi pomoc. Auto jezdzi bardzo fajnie. Auto nie pali duzo zbiera sie ogólnie jestem zadowolony. Problem polega na tym że po dłuższym postoju w korku gdy silnik osiągnie 90 stopni przy ruszeniu za autem zostają kłeby białego dymu (ruszam spokojnie z 1-dynki i na 2 juz przestaje bo wydmucha i pozniej ju jest ok. ) Oleju nie ubywa płynu chlodniczego też. Oleju w plynie chodniczym tez nie zauwazyłem. przy normalnej jezdzie nawet przy przegazówkach nie idzie ani grama dymu. czy ktoś wie co to może być. Jesli jade na klimie silnik osiaga max z 80 stopni i nic zlego sie nie dziej zerodymku. Problem tylko jest jak osiagnie 90 stopnii. w korku stoje około 20 minuti zazwyczaj pod koniec stania w korku sie to dzieje.
troche chaotycznie wszystko ale ma nadzije ze jakoś sie domyslicie oco chodzi i mi pomożecie
n
noname
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: noname »

Może woda w rurze wydechowej sobie paruje? :D
Awatar użytkownika
Pimpek
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: Pimpek »

[quote=""maniekkm""]przy normalnej jezdzie nawet przy przegazówkach nie idzie ani grama dymu.[/quote]

W dieslu to dziwne :scratch: :grin:

Możesz spokojnie jeździć, dokładnie jak noname napisał, paruję skroplona woda w rurze wydechowej. Przy niewielkich ilościach pokonywanych kilometrów, może się tak dziać.
Potrzebujesz pomocy w doborze opon lub felg? Pisz na PW lub na gadu.

Ślesin \'09 Najstarsze Polo Zlotu

Obrazek

"Mam zawieszenie za które ten samochód lubi mój dentysta i silnik za który u
Awatar użytkownika
jujor
Swój
Swój

Post autor: jujor »

nie ten dział, przenosze!

-- Wto Paź 06, 2009 9:19 am --
Obrazek
CIVIC 1.6 VTEC