JAK WYMIENIĆ PASEK NAPĘDU ALTERNATORA I SAMONAPINACZ

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
monika2711
Newbie
Newbie

JAK WYMIENIĆ PASEK NAPĘDU ALTERNATORA I SAMONAPINACZ

Post autor: monika2711 »

WITAM !!! MÓJ PROBLEM POLEGA NA TYM IŻ KOMPLETNIE NIE MAM POJĘCIA JAK DOSTAĆ SIE DO SAMONAPINACZA.MAM VW POLO 1.9 SDI 1996 r . PROSZĘ O WYJAŚNIENIE MI TEGO SPOSOBU KROK PO KROKU. JESTEM KOBIETĄ I NIE MAM W TYCH SPRAWACH ZIELONEGO POJĘCIA. BARDZO PROSZĘ O POMOC. Z GÓRY DZIĘKUJE. :beg:
Awatar użytkownika
Cooyon
Swój
Swój

Post autor: Cooyon »

Bez urazy, ale podjedź do mechanika - potrzeba troszkę siły do tego - ja miałem problem, żeby docisnąć alternator na tyle, żeby zdjąć pasek.
Interfejs VAG - na stanie i co się stanie? Nic kuna... VAG cudów nie czyni. On tylko zwiększa poczucie niepewności.
Szukam literatury fachowej...

"To nie są programy wpisane w stylu \'\' if \'silnik\' jest zmulony then więcej \'wachy\' "." (by Dee Jay Gucio)
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

Cooyon bez urazy - nie mogłeś docisnąć alternatora?
No chyba, że nie luzowałeś napinacza, wtedy jest na prawdę ciężko :grin:
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
m
monika2711
Newbie
Newbie

TAK ROZUMIEN ALE MECHANIE ZEDRZE ZE MNIE KUPĘ KASY A MÓJ TATA MÓGŁBY MI TO ZROBIĆ TYLKO MUSI WIEDZIEĆ JAK MA SIE TAM DOSTAĆ!!!! A CO DO POLUZOWANIA NAPINACZA TO JAK TO ZROBIĆ?? :oops:
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Pokaż to tatusiowi :oki: To z instrukcji Polo 6N bo zakładam, że masz 6N. Wymiana paska w silnikach benzynowych i wysokoprężnych.

ObrazekObrazekObrazek
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
Awatar użytkownika
Cooyon
Swój
Swój

Ups... Diesel i Pb to nie to samo :/
Interfejs VAG - na stanie i co się stanie? Nic kuna... VAG cudów nie czyni. On tylko zwiększa poczucie niepewności.

"To nie są programy wpisane w stylu \'\' if \'silnik\' jest zmulony then więcej \'wachy\' "." (by Dee Jay Gucio)
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Cooyon no nie to samo a gdzie tak napisano? :grin:
Awatar użytkownika
Cooyon
Swój
Swój

A... Mi się pomerdało... :blush2:

m
monika2711
Newbie
Newbie

Dzięki chłopaki za podpowiedzi, autko już śmiga , obyło się bez mechanika. Wielkie dzięki. Pozdrawiam :good:
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”