witam serdecznie wszystkich

)). mam maly problem zakupilem na allegro pilota do otwierania drzwi w swojej polce (9n 2002r 1.9sdi demon predkosci) ale niestety instrukcja nie diabla nie pokrywa sie z rzeczywistoscia.Z instrukcji wynika ze mam sie wpiac w wiazke kabli ktora wychodzi do drzwi. powinny sie tam znajdowac kable bialo zolty ktory odpowiada za zamykanie i bialo zielony ktory otwiera. a u mnie nie ma takich kolorow. na roznych forach wyczytalem ze to sa kolory ktore sa we wszystkich vw, ale moj jest chyba odmiencem. Tak myslalem zeby podlaczyc to pod przelacznik ktory znajduje sie na drzwiach, jest tam kostka 4piny drazowy,szary,braz-ziel i ostatni pusty.ale po zamknieciu z kluczyka nie ma na nim pradu tak wiec musialbym prad ciagnac z bezpiecznika. Czy ktos juz z takim czyms walczyl?? jak cos prosze o odpowiedzi, bede wdzieczny no i oczywiscie :piwo:
-- Pon Wrz 21, 2009 6:37 pm --
dzisiaj staralem sie podlaczyc pod przelacznik na drzwiach, sa tam trzy przewody na jednym jest przez caly czas napiecie a pozostale da sa wolne. i na chlopski rozum jeden powinien byc do otwierania a drugi do zamykania. Podlaczylem centralke i niestety nie dalo to zadnego skutku, tylko wywalilo mi bezpiecznik, ma ktos jakies pomysly jak to zrobic?? Bo mi juz sie pomysly skonczyly