pytanie odnośnie swapu

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
pawel 6n
Raczkujący
Raczkujący

pytanie odnośnie swapu

Post autor: pawel 6n »

witam

niedługo tak myślę przyjdzie czas na zmianę serca i chciałem się za czymś już powoli rozglądać.
Posiadam polo 6n z 95r z silnikiem 1.3 adx. Moje pytanko odnośnie jaki silnik wstawić najlepiej myślę tak 1.4 albo 1.6 najlepiej 16v ale to podobno już zabawa . Z jakimi oznaczeniami szukać i od czego żeby został najlepiej stary osprzęt
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

[quote=""pawel 6n""]1.3 adx.[/quote]

osprzet od tego silnika pasuje tylko do 1.6 AEA czyli 8 zaworowej jednostki
6n na momowtrysku a ty taki masz były tylko 3 silniki
1.0 AEV-45 km
1.3 ADX-55 km
1.6 AEA-75 km
inne silniki typu 1,4 AEX APQ AKV sa na wielopunkcie i juz osprzet jest zupełnie inny instalacja oraz komp
jezeli chcesz np 1.4 16v to musisz kupic cału kompletny skrzynie,silnik łacznie z instalacja oraz kompem i wydechem itd
dobrym rozwiazaniem dla ciebie jest zakup 1.6 AEA podejdzie bez problemu a juz ładnie jezdzi,a osprzet bez problemu przełozysz ;)
nasuwa sie pytanie czy bedziesz jezdził na skrzyni od 1.3 czy zmieniasz rowniez z silnikiem :?:
Awatar użytkownika
pawel 6n
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: pawel 6n »

tak myślę że skrzynia zostanie ta sama od 1,3 bo pewnie będzie troszkę mocniejszy czy się myle

tak więc jeśli kupie goły silnik 1,6 aea bez jakiego kolwiek osprzętu to jak go wsadzę podepnę wszystkie wtyki paliwo i skrzynie od 1,3 to będzie chodzić bez żadnych przeróbek a czy muszę jeszcze ustawiać coś komputerem czy sam się ustawi

a czy ktoś się orientuje jakie są różnice na skrzyni 1.6 a 1.3
a czy może mi ktoś powiedzieć jak taki 1.6 się sprawuje ile to pali itp
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

Post autor: suff »

pali minimalnie mniej od 1.0 i 1.3 w trybie mieszanym okolo 7.0l/100 :glare:

to moje -> http://motostat.pl/statystyki-pojazdu/4813
to kogos z klubu -> http://motostat.pl/statystyki-pojazdu/9476 (nie wiem tylko czy monowtrysk)

pogadaj z deska oidp on ma 1.6aea
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”