Radio, wycieraczka tył, spalanie, czkawka, drzwi:)

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kondziu102
Newbie
Newbie

Radio, wycieraczka tył, spalanie, czkawka, drzwi:)

Post autor: kondziu102 »

Witam wszystkich:) Znów was pomęczę trochę moimi pytaniami:) No więc, dzisiaj wyciągnąłem radyjko z mojej polóweczki no i się troszkę przeraziłem bo przewody do kostki były poskręcane i owinięte brązową taśma taką do klejenia kartonów:) No więc zrobiłem to wszystko jak należy polutowałem zrobiłem porządek i ładnie zaizolowałem, no i wszystko było by ładnie pięknie ale przestał mi świecić wyświetlacz znaczy jego podświetlenie:( Radyjko jest seryjne jakby co. Jak macie na to jakąś radę jaki przewód sprawdzić czy coś to byłbym wdzięczny za odpowiedź:) Wymontowałem dzisiaj też wycieraczkę tylną bo nie działała niestety nie wiem jak mogę ją sprawdzić? Podłączałem ja bezpośrednio do aku i nie kręciła czy to oznacza że skończyła swój żywot? Ostatnio zaniepokoiło mnie coś jeszcze a mianowicie duże spalanie mój silniczek to 1,3 a spalanie wacha się w 9 litrach... Oczywiście nie dostaje do odcięcia i takie tam jazda dynamiczna ale w miarę ekonomiczna;) Coś jest nie tak czy takie po prostu musi być?:( Polóweczka ma też lekką czkawkę np gdy wyjeżdżam z zakrętu i redukuje bieg na niższy po puszczeniu sprzęgła tak jakby czka nie wiem czy jest to kwestia tego że mam samochodzik od niedawna a wcześniej jeździłem wtryskowcem i nie umiem jeszcze jeździć moim autkiem czy coś jest nie tak...:( No i jeszczze jedno pytanko na sam koniec czy idzie coś zrobić z obwieszonymi drzwiami od kierowcy bo już mi próg rysują:( Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi i sorki za tyle pytań ale jestem jeszcze zielony:(
Awatar użytkownika
Lechu_1987
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Lechu_1987 »

z dziwiami mam tak samo i to jest juz wyrobione na zawiasach jak ci sie uda to odkrec i wstaw jakas tulejke albo jakies podkładki . powodzenia :)
Vw Polo 86c2f 94r. 1.0 AAU = 60 KM i 83Nm
Vw Golf II 90r. 1.6 TDi SB -80 KM = 101KM i 198Nm
Vw Passat B4 94r. 1.9 TDi 1z 90KM = 114KM
Vw Golf III 95r. 1.9 TDi 1z 90KM
Vw Sharan 97r. 1.9 TDi AHU 90KM = 110KM
Vw Golf IV 00r. 1,9 TDI AJM 115KM
Awatar użytkownika
sebatec
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: sebatec »

Z tym odkręcaniem to nie takie proste. Kupiłem moją polówkę 5 lat temu i drzwi były obwieszone - luz na zawiasach. Zwiedziłem kilku blacharzy i żaden nie był w stanie wybić trzpieni. Skończyło się na wizycie w ASO VW - 350zł (bolało jak cholera) nówki zawiasy - nawet pomalowali i polakierowali je pod kolor auta.
Das Auto.
Awatar użytkownika
picksar
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: picksar »

Co do drzwi to zależy który zawias ma luz. Odkręć drzwi i jeśli to dolny to zeszlifuj powierzchnie zawiasu, a jeśli górny to podłóż podkładkę pod zawias.
--- SPRZEDAM CZĘŚCI ---
http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=61&t=24999
Polo Fox 86c/2f steilheck, 1.0 AAU
Awatar użytkownika
VAGfan
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: VAGfan »

[quote=""kondziu102""]przestał mi świecić wyświetlacz znaczy jego podświetlenie[/quote]
za podawanie napięcia do podświetlenia odpowiada przewód szaro-niebieski

[quote=""kondziu102""]czy idzie coś zrobić z obwieszonymi drzwiami od kierowcy bo już mi próg rysują[/quote]
odkręcić śruby zawiasów, zdemontować drzwi, wybić trzpień, rozwiercić na większy wymiar i wbić nowy trzpień
86c2f 1W [2009-2010]
6N 1Y [2010-]
k
kondziu102
Newbie
Newbie

Post autor: kondziu102 »

okej wiem co z drzwiami i radiem:) Jutro się za to zabiorę:) a wiecie może co jest przyczyną tak dużego spalania?:( Bo to mnie naprawdę boli jak na tak mały silnik to jest znacznie za dużo...:( pozdrawiam Konrad
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”