Kluczyk utknął w drzwiach!!

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

d
dziadek02
Newbie
Newbie

Kluczyk utknął w drzwiach!!

Post autor: dziadek02 »

Mam problem w Polo 1.4 z centralnym zamkiem. Zamykałem drzwi kluczykiem od strony pasażera. Przekręciłem kluczyk w lewo, drzwi się zamknęły, a kluczyk tak już został, czyli w pozycji poziomej i za nic w świecie nie chce wrócić do pozycji wyjściowej.

Co mam zrobić? Nie mam pojęcia jak wyciągnąć kluczyk bo nie chce się przekręcić. Jakieś pomysły?

Proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

wykrecic klamke wykrecic zamek i bebenek. w tym momencie powinno sie udac cos zrobic z tym pechowym kluczykiem.

chyba musisz zdemontowac tapicerke, ale to zalezy jakie masz polo, w 86, 86c, 86c2f nie trzeba akurat tapicerki demontowac ale w nowszych z tego co wiem to juz tak, a ze masz 1,4 to typuje ze juz jest ktores z nowszych modeli.
d
dziadek02
Newbie
Newbie

Post autor: dziadek02 »

Sprawa rozwiązana. Zadzwoniłem po znajomego mechanika. Wyciągnął kluczyk kombinerkami :/ chwycił za metalową część kluczyka i powoli wyjął. Ale to nie zmienia faktu że mam zamek po stronie pasażera do naprawy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”