Kontrolka poduszek powietrznych

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

Kontrolka poduszek powietrznych

Post autor: Anonymous »

Cześć. Od jakiegoś czasu kontrolka poduszek powietrznych świeci się permanentnie. Co mam z tym zrobić?
Awatar użytkownika
xm55
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: xm55 »

Sprawdzić zapamiętane błędy, wykasować, przejechać się, i jeśli znowu się kontrolka zaświeci i ten sam błąd wyskoczy podjąć działania w celu usunięcia usterki.

Pamiętaj przy zapalonej kontrolce poduch airbagi są nie aktywne, więc w razie czego (odpukać w niemalowane) nie zadziałają.
Obrazek
Awatar użytkownika
ajuztam
Początkujący
Początkujący

Post autor: ajuztam »

podlaczyc do vaga i zobaczyc co jest powodem zapalania sie kontrolki. usunac problem i wykasowac blad z pamieci sterownika. jesli nie bylo wczesniej problemu to najprawdopodobniej siedzi tasma kierownicy.
Ostatnio zmieniony 28 lis 2008, 8:04 przez ajuztam, łącznie zmieniany 1 raz.
DO NOT TROUBLE TROUBLE, UNTIL TROUBLE TROUBLES YOU.
z
zikr6
Newbie
Newbie

Post autor: zikr6 »

Udać się do mechanika i podłączyć do Vaga.Przyczyn może być wiele,od zaśniedziałych kostek przewodów po uszkodzenie taśmy przy kierownicy
w
wodar
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: wodar »

Mialem to samo. Podłączonl mnie pod komputer i okazało się to to zerwany pasek. W warsztacie powiedziano mi że wymiana koło 300 zeta. A ze kasy nie miałem to wyciągnąłem tą świecącą żarówkę i tak śmigam bez poduszek. Dla mnie to może i lepiej bo mam jezdzic w okularach. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”