[6N] Potrzebna opinia przy małym tunningu

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
pepe
Newbie
Newbie

[6N] Potrzebna opinia przy małym tunningu

Post autor: pepe »

Witam mam vw polo 1.6 3-dzwiowe koloru szary-metalic z standarowymi lampami i felgami ogólnie wygląda jak każde zwyczajne polo... i mam do wydania max 1200 zł na troche jego upiększenie...

Zastanawiałem się nad kupieniem grila na przód bez znaczka oraz nad lampami( przód, tył oraz kierunkowskazy). I chciałbym abyście mi doradzili jakie lampy bo z tym mam największy problem bo nie wiadomo czy kupić chromowane czy jakie czy na przodzie chrom a z tył może być inne .. oczywiście to że jest to 1200 zł chciałbym jak najmniej wydać żeby starczyło na inne jakies dodatki... ale jeżeli taniej sie nie da a lepiej dopłacić do tej lampy żeby auto wyglądało super to wole żeby było super.

Nie wiem może jakiś tłumik do tego i zastanawiałem się żeby tylne szyby przyciemnić.. ale co do przyciemnienia nie wiem jak tam koszty wyglądają.

Prosze o jakieś sugestie.
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

Przede wszystkim felga z odpowiednim kapciem potrafi zmienić auto nie do poznania. Światła możesz zmieniać ale na seryjnych kółeczkach efektu nie będzie. Dobrym modem poprawiającym wygląd - bez kosztów - jest zdjęcie bocznych listew "ozdobnych".
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
p
pepe
Newbie
Newbie

No racja koło sporo zmienia w wyglądzie auta.. ale też sporo kaski :P na to trzeba wydać, jakby nie patrzeć to większą część kasy na jakieś tam alufelgi... a jak na jakieś lepsze to cała :P

http://moto.allegro.pl/item729138094_al ... tanio.html

takie koło by było dobre? tylko znowu zaraz zima będzie i trzeba będzie sciągać :P
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

Post autor: suff »

tyle ze w tym wypadku dodatkowo dojdzie koszt opon. te ktore sa tam w aukcji na pewno beda trzec. przy 15" profil 45 i mniej wyglada najlepiej :-)

jak bedziesz szukal felg to pamietaj

rozstaw srub: 4x100
srednica otworu centrujacego: 57.1

jesli otwor bedzie wiekszy to nie ma problemu. z mniejszym niestety wpakujesz sie na mine. rozmiar i szerokosc zalezy tylko od twojego gustu.

1. czarny motip do lamp: maznac tyl caly oraz zrobic smoked przod (~30PLN)
2. zdjac listwy (suszarka i jechana :-) pozniej delikatnie benzyna ekstrakcyjna. koszt ~5PLN)
3. na seryjnych amorkach mozesz zamontowac sprezyny -40/-40 ktore uzywane mozna dostac juz za 200PLN komplet. do tego dochodzi koszt ustawienia zbieznosci (50-100PLN) oraz odboje, oslony i poduszki amorkow i makpersonow (okolo 200PLN komplet) jesli twoje sa juz zuzyte. no i jeszcze robocizna jesli samemu nie potrafisz i nie masz narzedzi
4. pomalowac grill i znaczek vw na czarno (~15PLN)
5. jesli masz juz przyciemnione szyby mozesz pomalowac/nakleic folie na slupek pomiedzy drzwiami a tylna czescia auta.
6. felgi + opony.

oczywiscie od Ciebie zalezy co i jak :-)
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2009, 18:16 przez suff, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Alwaro89
Początkujący
Początkujący

Post autor: Alwaro89 »

No fele to podstawa, ale jeśli chcesz na następny sezon to kupiłbym grill, lampy przód, tył. Na przód do srebrnego autka proponowałbym jakiś model DEPO w chromie (jaki dokładnie wszystko zależy od gustu) ładnie świecą i wyglądają, a na tył ori 6n2, lub diodowe z czerwonym szkłem, droższe ale piękne... No i oczywiście listwy emblematy out, ladnie wyglądają słupki obklejone na czarno w jasnym autku... Ale to tylko moja propozycja.
Porozglądaj się po forum - masa pomysłów i opcji (zapraszam do mnie skomentować furkę)...
Jak chcesz na szyby folie to wydatek 17zł, tylko ktoś musi umieć zrobić, jak robisz pierwszy raz to kup dwie rolki i dużo cierpliwości, oraz nerwów!!! haha
Umc!!! Umc!!! Bo bez tuningu to nie ma jeżdżenia... haha :)
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

a tutaj masz calkiem kulturalne ATSy ktore po polerce calkiem ladnie wygladaja :-)

http://moto.allegro.pl/item730277473_r1 ... honda.html
p
pepe
Newbie
Newbie

No dzięki wielkie za zainteresowanie :P a chciałbym sie dowiedzieć gdzie lampy ori 6n2 moge zdobyć bo nie mogę nigdzie ich do kupienia znaleźć... może ktoś ma jakiś link do stronki gdzie moża zakupić albo coś.
Awatar użytkownika
Alwaro89
Początkujący
Początkujący

Post autor: Alwaro89 »

Allegro i szukamy okazji...
Umc!!! Umc!!! Bo bez tuningu to nie ma jeżdżenia... haha :)
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

ja kupilem swoje od ziomka tutaj na forum. dalem 220PLN za obie.

na allegro uwazaj bo wiekszosc z dostepnych lamp jest z wersji angielskiej do ktorych moze sie przyczepic policja.
p
pepe
Newbie
Newbie

Aha... no ciężko te lampy znaleźć tylko jedna jest lampa 6n2 ori ale prawa i jeszcze cos tam z nią nie tak... a tak w ogóle te lampy 6n2 pasują normalnie do polo 6n? Czy jakieś tam przeróbki czy coś?
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

trzeba przerabiac. poszukaj na forum w dziale manuali jest tam kompletny opis co pilowac i ktore kabelki przelutowac w jakiej kolejnosci. Jak masz troche wprawy w lutowaniu to zmiana kabelkow to kwestia 5minut. reszta to spasowanie lamp.
p
pepe
Newbie
Newbie

Zdecydowałem kupić przednie lampy FK Depo chromowane... i zdecydowałem się na tylne lampy lexus bo nie trzeba nic przerabiać.. a autkiem będę jeździł z rok może nawet nie i poźniej sprzedawał dlatego jakiś tam przeróbek nie chce robić z lampami 6n2.

I mam problem... bo mam polo koloru szary-metalic/grafitowy... i nie wiem jakie lampy lexus na tył mam kupić chromowane czy ciemne? jakie lepiej będą wyglądać do mojego autka. i tak samo kierunki na bokach... czy chromowane czy ciemne... prosze o odpowiedź.

-- Sob Wrz 05, 2009 12:00 pm --

Ok już wiem jakie.
Awatar użytkownika
Diablo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Diablo »

Nie wiem, jaki sens jest dokładać do auta, które i tak wiesz, że będziesz miał max 1rok, ale jeśli już chcesz to kup coś ładnego Chromowane lexusy to porażka! Jedynie, co zyskasz dzięki nim to pośmiewisko Nigdy mi się nie podobały i nigdy podobać nie będą Trzeba mieć dziwny gust żeby przyznać ze lexy pasują do polo... Jak już chcesz coś zmieniać to takie światełka http://moto.allegro.pl/item724395239_la ... e_kpl.html Lepsze były by 6n2 ale jak Ci się nie che to rób, co chcesz Najlepszą inwestycją było by ładne koło Nic tak nie zmienia auta jak fajne koła Za 1200zł spokojnie kupiłbyś ładne felgi z oponami
Prace trwają :butcher:
viewtopic.php?f=29&t=1579&start=20
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

no ja też podpisuje się za negatywem dla lampek lexus... wygląda to okropnie, do polo nie pasują aż takie krzykliwe światełka,
pola z nimi wygląda jak jakiś kosmiczny krążownik, to jest inny styl i nie pasuje do malusiej polówki, to samo twierdzę o lampach tylnich o zabarwieniu niebieskim, odrażający widok, bułgarsko-rumuński tuning... :D
civic r18a2/407 1,6 HDi
b
borys_wrocek
Swój
Swój

Post autor: borys_wrocek »

lexusy to wiocha na całej szerokości.
do takiego koloru to tylko hella black magic.
ODPOWIEDZ

Wróć do „pytania dotyczące stylingu”