Nie świecą mi światła stopu :(

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

Nie świecą mi światła stopu :(

Post autor: Anonymous »

Witam! Nie świecą mi światła stopu i to nie dlatego, że żarówki spalone. Jak coś tam poruszałam i zamknęłam bagażnik, to świeciło sie jeszcze lewe, ale po przejechaniu paru kilometrów juz nie działało. Zastanawia mnie gdzie szukać winy? Czy zwarcie może gdzies jest? Czy zawilgocenie? Nie mam pojęcia, a musze to jak najszybciej naprawic. Prosze o pomoc.
K
Krajniol
Tech Admin
Kontakt:

Post autor: Krajniol »

Obstawiam czujnik za pedalem hamulca. Nalezy siegnac reka i wykrecic go. Czesto zdarza sie mu zasniedziec i dlatego brak styku powoduje nieswiecenie hamulcow - sam przerabialem :)
2002 VW Bora Variant TDI Special (ASZ PD)
Obrazek
<a class=\"postlink\" href=\"http]
A
Anonymous

A mozesz mi napisac gdzie dokladnie on jest, jak wyglada, moze jakies zdjecie ?

Mam preparat do usuwania wilgoci etc. z gory dziekuje za pomoc :)
K
Krajniol
Tech Admin
Kontakt:

Post autor: Krajniol »

Trzeba wlozyc reke dosc gleboko pod pedal hamulca. Z wygladu jest taki walcowaty. Z tego co pamietam to samą ręką da radę go wykręcić i wyciągnąć. Na pierwszy raz - może zajmie kilka minut, później to już chyba kwestia sekund :) Może jakiś mężczyzna mógłby pomóc :)
2002 VW Bora Variant TDI Special (ASZ PD)
Obrazek
<a class=\"postlink\" href=\"http]
A
Anonymous

Wielkie dzięki!!!! Jutro jakiegoś chłopa zagonię, żeby mi z tym zrobił ;) Pozdrawiam serdecznie!!!
Awatar użytkownika
medyk81
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: medyk81 »

[quote=""Iwonka11""]Witam! Nie świecą mi światła stopu i to nie dlatego, że żarówki spalone. Jak coś tam poruszałam i zamknęłam bagażnik, to świeciło sie jeszcze lewe, ale po przejechaniu paru kilometrów juz nie działało. Zastanawia mnie gdzie szukać winy? Czy zwarcie może gdzies jest? Czy zawilgocenie? Nie mam pojęcia, a musze to jak najszybciej naprawic. Prosze o pomoc.[/quote]

Skoro świeciło się 1 światło to raczej nie czujnik. Niech ten chłop przejrzy tez lampy.
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

[quote=""Iwonka11""]Zastanawia mnie gdzie szukać winy? Czy zwarcie może gdzies jest? Czy zawilgocenie?[/quote]

Raczej właśnie to drugie. Zdejmij od środka ten wkład z żarówkami - jest na dwóch zaczepach i obejrzyj czy się woda nie skropliła, sprawdź żarówki.
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
A
Anonymous

A jak ten czujnik sie wykreca?... jest gleboko pod pedalem hamulca takie cos walcowate ale to jest przytwierdzone takim prętem do hamulca i sie caly czas kręci to to ? jezeli tak to jak to wykrecic, bo rękoma to sie kreci i w jedfna i druga strone... a jezeli nie to o moze macie zdjecie tego ów czujnika :)

Wiesz lampy niby ok, zarowki są ok.. drucik wolframowy nie jest przerwany... ratujcie, co to moze byc ? : )

-- Pią Lis 28, 2008 5:27 pm --

hallo... Ratujcie :(
A
Anonymous

Najlepiej jeżeli chcesz sie dostać do tego czujnika to odkręć sobie taką czarną plastikową osłone co znajduje sie nad pedałami (chyba 2 torxy). Wtedy będziesz miała łatwy dostęp do tego czujnika. Najlepiej żeby go sprawdzić jest po odpięciu go od kostki zewrzeć jakimś kabelkiem to dwa przewody i jak sie Stopy zaświecą to to jest czujnik a jak nie to trzeba szukać problemu gdzie indziej..
w
wojtas39
Newbie
Newbie

Post autor: wojtas39 »

mam problem z polo 97r nie działają mi światła stopu żarówki ok czujnik ok na bezpiecznikach i w przewodzie brak prądu
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”