Witajcie,zakupilem lampy FK soczewkowe.Problem polega na tym ze przy wlaczeniu swiatel drogowych switla mijania sie wylaczaja ze wzgledu na to ze w normlanych lampach mamy zarowki H4 a tam sa H7.Pytanie,jak zrobic by swiatla mijania sie nie wylaczaly tylko siwecilliw razem z drogowymi przy ich zalaczeniu.Czy w ogole trzeba wymieniac te wszytkie kable ktore dostalem do lamp??
tajpej kupiłem używane lampy ale wszystkie wiązkli sa i to nawet nie używane do tego 2 przekażniki.Czyli wina lezuy tylko w okablowaniu,wystarczy je wymienic?
możesz pokazać foto tych wiązek?? u mnie jest 2 bezpieczniki 2 lub 3 przekaźniki i kupa kabli. i wpinasz to w jedną kostkę do oryginalnej instalacji a rozdziela się na 2 lampy
podlaczajac sie pod temat angely firmy FK. Chcialem zapytac posiadaczy tych lampek ktorzy zastosowali dodana wiazke kabli. Czy u was rowniez wystepuje takie dziwne zjawisko ze przy wylaczonym zaplonie i swiatlach, i wlaczeniu swiatel drogowych rowniez zapalaja sie swiatla mijania ?
Karpus Można to zrobić ale to nie jaest takie proste, ostatnio u kolegi robiliśmy przekładkę Vitary z anglika na europejczyka, całe rozwiązanie zapalania się drogowych a gaszenia mijania jest rozwiązane w włączniku świateł drogowych (tak tam było) osobiście w polo nie rozbierałem, niewiem, niewidziałem wiązek FK ale myśle że dałoby się zrobić bez wiązek dużo tańszym kosztem, chętnie Ci pomogę w tym tylko potrzebuje dokładny schemat nie tylko instalacji ale i włącznika śwaiteł mijania i drogowych, a najlepiej się to robi w praktyce.
_Maniek_ wlasnie nie mam schematow.nie wiem skad by wziazc.moze ktos pomoze? Dzieki bardzo za checi do pomocy.z tego co widzialem to wystarczy chyba zrobic zworke na jakims przekazniku....
-- Czw Wrz 03, 2009 1:15 pm --
_Maniek_ wlasnie nie mam schematow.nie wiem skad by wziazc.moze ktos pomoze? Dzieki bardzo za checi do pomocy.z tego co widzialem to wystarczy chyba zrobic zworke na jakims przekazniku....
Jedyny minus jest taki że po zapaleniu drogowych, światła mijania będą nieco ciemniej świeciły, a pozatym będzie większe obciążenie na bezpiecznikach (i przewodach) od drogowych.