Lampy FK soczewka,problem z mijania i drogowymi.Pomocy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

K
Karpus
Początkujący
Początkujący

Lampy FK soczewka,problem z mijania i drogowymi.Pomocy

Post autor: Karpus »

Witajcie,zakupilem lampy FK soczewkowe.Problem polega na tym ze przy wlaczeniu swiatel drogowych switla mijania sie wylaczaja ze wzgledu na to ze w normlanych lampach mamy zarowki H4 a tam sa H7.Pytanie,jak zrobic by swiatla mijania sie nie wylaczaly tylko siwecilliw razem z drogowymi przy ich zalaczeniu.Czy w ogole trzeba wymieniac te wszytkie kable ktore dostalem do lamp??
Moje 6n2 GTI viewtopic.php?f=56&t=28241&p=263676#p263676
Moja 6Nka viewtopic.php?f=56&t=6484
Zapraszam do oglądania
t
tajpej

Post autor: tajpej »

jedyna rada to kupić wiązki z przekaźnikami które są w oryginalnym komplecie bo pewnie kupiłeś używane lampy bez wiązek :piwo:
K
Karpus
Początkujący
Początkujący

tajpej kupiłem używane lampy ale wszystkie wiązkli sa i to nawet nie używane do tego 2 przekażniki.Czyli wina lezuy tylko w okablowaniu,wystarczy je wymienic?
Zapraszam do oglądania
t
tajpej

Post autor: tajpej »

możesz pokazać foto tych wiązek?? u mnie jest 2 bezpieczniki 2 lub 3 przekaźniki i kupa kabli. i wpinasz to w jedną kostkę do oryginalnej instalacji a rozdziela się na 2 lampy :grin:
Awatar użytkownika
Michał88
Swój
Swój

Post autor: Michał88 »

Poczytaj tu i obejdzie się bez wiązki http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... ia+drogowe
s
seba
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: seba »

podlaczajac sie pod temat angely firmy FK. Chcialem zapytac posiadaczy tych lampek ktorzy zastosowali dodana wiazke kabli. Czy u was rowniez wystepuje takie dziwne zjawisko ze przy wylaczonym zaplonie i swiatlach, i wlaczeniu swiatel drogowych rowniez zapalaja sie swiatla mijania ?
Awatar użytkownika
_Maniek_
Początkujący
Początkujący

Post autor: _Maniek_ »

Karpus Można to zrobić ale to nie jaest takie proste, ostatnio u kolegi robiliśmy przekładkę Vitary z anglika na europejczyka, całe rozwiązanie zapalania się drogowych a gaszenia mijania jest rozwiązane w włączniku świateł drogowych (tak tam było) osobiście w polo nie rozbierałem, niewiem, niewidziałem wiązek FK ale myśle że dałoby się zrobić bez wiązek dużo tańszym kosztem, chętnie Ci pomogę w tym tylko potrzebuje dokładny schemat nie tylko instalacji ale i włącznika śwaiteł mijania i drogowych, a najlepiej się to robi w praktyce.
Teraz 2,0 TDCI bliżej ziemi i tylko 136kM i 340Nm
K
Karpus
Początkujący
Początkujący

_Maniek_ wlasnie nie mam schematow.nie wiem skad by wziazc.moze ktos pomoze? Dzieki bardzo za checi do pomocy.z tego co widzialem to wystarczy chyba zrobic zworke na jakims przekazniku....

-- Czw Wrz 03, 2009 1:15 pm --

_Maniek_ wlasnie nie mam schematow.nie wiem skad by wziazc.moze ktos pomoze? Dzieki bardzo za checi do pomocy.z tego co widzialem to wystarczy chyba zrobic zworke na jakims przekazniku....
Zapraszam do oglądania
Awatar użytkownika
_Maniek_
Początkujący
Początkujący

Post autor: _Maniek_ »

Zworka jak najbardziej pomoże przy bezpiecznikach, tylko jak to się bedzie w dalzej eksploatacji zachowywało - tego niewiem i nie wypowiadam się.

Kolega bartezzo zamieścił kiedyś link do zdjęcia ze schematem bezpieczników http://img512.imageshack.us/i/img7896large.jpg/
można coś skorzystać.

Wg. mnie tak na szybko myśląc to można zworką przez diodę połączyć lewe św. mijania z drogowymi, i tak samo prawe i powinno być.
Teraz 2,0 TDCI bliżej ziemi i tylko 136kM i 340Nm
K
Karpus
Początkujący
Początkujący

Mylisz ze ta zworka na bezpiecznikach bedzie dobra? moze by sie jeszcze ktoś inny wypowiedzial na ten temat...
Zapraszam do oglądania
m
maras2003
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: maras2003 »

Jedyny minus jest taki że po zapaleniu drogowych, światła mijania będą nieco ciemniej świeciły, a pozatym będzie większe obciążenie na bezpiecznikach (i przewodach) od drogowych.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”