[9n] Tłumik sportowy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

P
Pako
Newbie
Newbie

[9n] Tłumik sportowy

Post autor: Pako »

Witam.

Od dłużego czasu zastanawiam się nad zamontowaniem tłumika sportowego w swoim Polo 9N, 1.9 TDI.
Nie wiem natomiast jaki tłumik byłby dobre do tego modelu z racji na bardzo dużą standardową puszkę.

Czy ktoś może coś polecić ?
Z góry dzięki!

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
HaNsiN
Początkujący
Początkujący

Post autor: HaNsiN »

rozumiem , że sam końcowy-sportowy...tylko po co? w TDI ;] jak chcesz modować wydech to zrób przelotowy układ 2,5" albo 3" i będzie gitara.
P
Pako
Newbie
Newbie

Post autor: Pako »

Tak - sam końcowy... Trochę przyrdzewiał i powoli przydałaby mu się wymiana. A jak już wymieniać to myślałem o jakimś z ładnym delikatnym pomrukiem...
Ostatnio zmieniony 24 sie 2009, 15:01 przez Pako, łącznie zmieniany 1 raz.
C
Ciapek01
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany
Kontakt:

Post autor: Ciapek01 »

powiem ci ze jesli chodzi o dizelka to tylko WM sport przelot ala mugen :) ja tez mam dizelka tylko ze 1.7 i pomruk jest boski :)
Plawniowice09 / Klucze09 / Rajcza09 / Klucze10 / Kozienice10 / Pławniowice10 / Ślesin11 / Ślesin12 / Ślesin13 / ...

było: Polo 1.7 SDI AKU - http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 29&t=16028
jest: Golf IV Variant 1.9 TDI AHF
Awatar użytkownika
HaNsiN
Początkujący
Początkujący

Post autor: HaNsiN »

nie wiem czy sam końcowy da taki ekstra efekt. Jakiś czas temu robiłem wydech w Passacie 1.9 TDI...wypięty został cały układ zaraz za katalizatorem. Dosłownie z silnika szła tylko rura z katem i nic więcej :D jak odpaliłem to takim basem < i to głębokim basem!!! > nadawało, a jeszcze jak gazu dodałem to bass i b.głośny gwizd turbinki....ach co za melodia :-D
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: inginio »

Ja tez kiedyś mialem takie doświadczenie w tdi. Odpadl tlumik zaraz za katem. Gwizd turbiny byl wtedy poprostu boski-a gwizdala prawie tak jak w Mitsubishi Lancer :grin:
KUPIE KATALIZATORY GLÓWNIE Z TDI oraz HDi
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ dolotowy + wydechowy”