filtr powietrza zabrudzony olejem

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

filtr powietrza zabrudzony olejem

Post autor: Anonymous »

mam taki problem wyjechałem w trasę po pewnym czasie samochód stracił moc i gasł na biegu jałowym udało mi sie dojechać na miejsce ale sporo mi spalił paliwa kiedy zajrzałempod maske nic nie zwróciłomojej uwagi dopiero po otwarciu pokrywy zobaczyłem że filtr powietrza jest caly w oleju proszęoporadę comogłosie stać i czy samsobie poradzę
Awatar użytkownika
siwkins
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: siwkins »

Jaka masz obudowę filtra i jaki silnik?
A
Anonymous

filtr powietrza jest okrągły w obudowie okrągłej przykręcany do gażnikaa silnik mam 1.0
Awatar użytkownika
siwkins
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: siwkins »

Moze to byc olej z odmy, ze skrzyni korbowej idzie gumowy waz ktory jest podlaczony do obudowy filtra powietrza.
Ile jest tego oleju?
W jednym miejscu filtr jest brudny czy cały?
m
mmmarcin
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: mmmarcin »

wyczyścić odmę - taki przewodzik łączący filtr powietrza z blokiem silnika nie zapominając o beczułce - wykręcić i wyczyścić benzyną
A
Anonymous

filtr był cały brudny wyczyściłem wszystko zalałem olej i odpaliłem samochód moje obserwacje samochód odpalił i i na początku troszkę dymił po otwarciu korka wlewu oleju widać że ma przedmuch zgasiłem samochód i otworzyłem pokrywę filtra powietrza i zapaliłem silnik dmuchało przez rurkę gumową podłączoną od spodu do obudowy filtra dlatego ją odłączyłem i umieściłem tak aby dmuchało pod auto

nie znam się tak bardzo na samochodach ale czy to nie czasem pierścienie i czy mogę pojechać w dłuższą trase jestem ponad 300 km od domu czy mam szanę dojechać
r
rolf
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: rolf »

dymi ci z odmy nieprzejmuj sie tym zabardzo ja jezdzilem z zrzucona caly czas mysle ze mozesz smialo jechac

-- Sob Lis 29, 2008 8:03 pm --

jak traci moc to morze byc gozej ale mysle ze to ten olej z odmy spowodowal normalnie odlaczyc odme od filtra i puscic tak zeby spaliny niewpadaly do kabiny
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

miałem rozerwany ten wąż, i nabrało mi piachu do silnika, więc [quote=""rolf""]ja jezdzilem z zrzucona caly czas[/quote]
nie polecam...
przy możliwości szukaj przyczyn żygania tym olejem...
r
rolf
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: rolf »

treba zatkac ten otwor w obudowie filtra po odmie a przez odme nienaciagnie bo tam jest wydmuch
jezdzilem tak stara polowa przez 4 lata bez problemow i lepiej chodzi bo silnik niezaciaga spalin z odmy tyle ze jest to troche nieprzepisowo
A
Anonymous

Chciałbym wszystkim kolegom podziekować za rady udało mi sie dojechać do domu zrobiłem ponad 400 kilometrow i było spoko tylko gasł na wolnych obrotach bardzo dmucha przez odme i tak samo jak otworze korek wlewu oleju wydaje mi sie że to jednak pierscienie i silnik do roboty
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ dolotowy + wydechowy”