Komunikat awaria wycieraczek, sprawdź poziom płynu chłodzącego

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

B
Bajto
Newbie
Newbie

Komunikat awaria wycieraczek, sprawdź poziom płynu chłodzącego

Post autor: Bajto »

Cześć! Od jakiegoś czasu samochód podczas normalnej jazdy gasł na ułamek sekundy, a zaraz potem wszystko wracało do normy. Podczas tego restartu zegarów pojawiał się krótkotrwały komunikat "awaria wycieraczek". Teraz jednak problem się nasilił i pojawiają się trzy komunikaty: awaria wycieraczek, sprawdź poziom płynu chłodniczego oraz brak płynu do spryskiwaczy. W czasie trwania komunikatów nie działają kierunkowskazy, a wycieraczki działają tylko na jednym biegu. Elektrycy rozkładają ręce, ponieważ błędy się nie zapisują. Od wczoraj, zaraz po uruchomieniu zapłonu, komunikaty pojawiają się i trwają cały czas. Jednak kiedy już miałem jechać podłączyć samochód do komputera, samochód nagle zaczął działać normalnie i nawet po przejechaniu 40 km, nie pojawił się żaden błąd. Proszę o pomoc, bo już nie mam na to sił.
Awatar użytkownika
irdeto
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: irdeto »

Bajto pisze: Jednak kiedy już miałem jechać podłączyć samochód do komputera, samochód nagle zaczął działać normalnie i nawet po przejechaniu 40 km, nie pojawił się żaden błąd.
No to ino się cieszyć :)

Ale jak już elektrycy rozkładają ręce, no to nie ciekawie.
Wiadomo odczyt błędów najlepszy, lecz skoro one się nie zapisują
to wiadomo że ciężko coś wywnioskować..
Wiem że to śmieszne , ale może odpiąć klemę z minusa na chwilę.
B
Bajto
Newbie
Newbie

Post autor: Bajto »

Odłączyłem i na tamtą chwilę nic to nie dało. Samochód trzeba było odpalać dynamicznym ruchem, bo jak się włączyło zapłon i odczekało, to przez komunikaty nie dało się już odpalić. Najgorsze jest w tym jednak to, że teraz siedzę jak na szpilkach i tylko czekam, aż problem wróci. No, chyba że doszło do cudownego uzdrowienia. ;)

W ASO zasugerowali przebicie na wiązce, a Ja coraz częściej skłaniam sie ku modułowi komfortu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”