Witam wszystkich jak to możliwe że w jednym z postów tu na forum przy wymianie oleju w tej samej skrzyni jednemu weszło 1.75 l a drugiemu w innym poście mówi że wystarczył 1 L
Ja tamtemu nie wierzyłem że rzekomo wystarczy 1 litr..
Pogrzebałem w necie i znalazłem że wchodzi 2 litry. ( jeśli jest pusta )
A nie chciałem się zdenerwować w kanale , że nagle mi brakło podczas wstrzykiwania.
Dlatego zamówiłem sobie dwie butelki.
Do ostatniej kropelki zapewne nie wyleci, nie brakowało mi przed spuszczeniem, było pod korek wlewowy.
Dlatego tak napisałem , żeby innym ew. pomóc .
W butelce zostało mi ok 250 ml i leży do dziś w garażu. Chyba że chcesz foto, ile w niej dokładnie zostało.
Hey dzięki że szybko odpisałeś, Ja wymieniałem ostatnio w seacie 1.6 mpi 5 biegowa manualna i zleciało 1.45 i tyle samo jak wlałem było pod korek bo już wylewało się. Dlatego się zdziwiłem że i tutaj piszą tak jak przy seacie że 2L wchodzi a komuś tylko 1 L wszedł to mało. Też 2L zamówiłem a powiedz mi przy jakim przebiegu zmieniłeś olej i i czy bardzo był ciemny i czy jakies opiłki zauważyłeś? I na jaki zmieniłeś ? Ja na FUCHS TITAN SINTOFLUID 75W dedykowany pod numer fabryczny VW 0555 12 A2. Fuchs produkuje też oleje na pierwszy montaż dla VW informacja potwierdzona na infolinii.