vw polo 6R 1.4 85 KM ilość ileju w skrzyni manualnej 5 biegowej

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

a
artek096
Raczkujący
Raczkujący

vw polo 6R 1.4 85 KM ilość ileju w skrzyni manualnej 5 biegowej

Post autor: artek096 »

Witam wszystkich jak to możliwe że w jednym z postów tu na forum przy wymianie oleju w tej samej skrzyni jednemu weszło 1.75 l a drugiemu w innym poście mówi że wystarczył 1 L
Awatar użytkownika
irdeto
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: irdeto »

Ja tamtemu nie wierzyłem że rzekomo wystarczy 1 litr..
Pogrzebałem w necie i znalazłem że wchodzi 2 litry. ( jeśli jest pusta )
A nie chciałem się zdenerwować w kanale , że nagle mi brakło podczas wstrzykiwania.
Dlatego zamówiłem sobie dwie butelki.
Do ostatniej kropelki zapewne nie wyleci,  nie brakowało mi przed spuszczeniem, było pod korek wlewowy.
Dlatego tak napisałem , żeby innym ew. pomóc .
W butelce zostało mi ok 250 ml i leży do dziś w garażu. Chyba że chcesz foto, ile w niej dokładnie zostało.
a
artek096
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: artek096 »

Hey dzięki że szybko odpisałeś, Ja wymieniałem ostatnio w seacie 1.6 mpi 5 biegowa manualna i zleciało 1.45 i tyle samo jak wlałem było pod korek bo już wylewało się. Dlatego się zdziwiłem że i tutaj piszą tak jak przy seacie że 2L wchodzi a komuś tylko 1 L wszedł to mało. Też 2L zamówiłem a powiedz mi przy jakim przebiegu zmieniłeś olej i i czy bardzo był ciemny i czy jakies opiłki zauważyłeś? I na jaki zmieniłeś ? Ja na FUCHS TITAN SINTOFLUID 75W dedykowany pod numer fabryczny VW 0555 12 A2. Fuchs produkuje też oleje na pierwszy montaż dla VW informacja potwierdzona na infolinii.
Awatar użytkownika
irdeto
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: irdeto »

Odpowiedziałem w innym temacie, po co tyle zaczynać nowych powielanych wątków.
ODPOWIEDZ

Wróć do „skrzynia biegów + układ napędowy”