Koło zębate wału korbowego Polo 86C 1.0 45 Km bez cat. rok 89

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

P
Piotrx
Newbie
Newbie

Koło zębate wału korbowego Polo 86C 1.0 45 Km bez cat. rok 89

Post autor: Piotrx »

Dzieńdobry
Mam problem w znalezieniu koła zębatego wału korbowego na ktorym są numery 030105263 objechałem sklepy, koła brak, zamowiłem 3 żadne nie pasuje. Samochid to Polo 86c z 89 roku, silnik według dowodu to 1.0 45 KM bez cat. Kółko według danych samochodu jest zupełnie lnne
w katalogu niż te co jest zalożone. Różni się nawet ksztaltem i ilością zębów. Wyszukałem w internecie https://auto-plus.pl/make.asp?t=7&kodto ... gL73PD_BwE lecz też nie wiadomo na kiedy a samochodów jest potrzebny do tego dość wysoka cena. Koło o nieco "niższym kołnierzu" jedyne które pasowało średnicą, ilością zębów i ksztaltem rowków można kupić na miejscu za około 30 zł lecz cześć paska rozrządu wychodzi za krawędz koła. Krawędz koła jest bliżej silnika niż w tym ktore było przy czym samo koło jest rowne szerokości paska rozrzadu. W starym kółku pasek poruszał się tylko po jego części.
Czy może ktoś miał podobną sytuację i jakoś to rozwiązał? Lub posiada takie kółko w dobrym stanie na sprzedaz?
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”