Zakupiłem sterownik z pilotem (zamiennik nie oryginał) do polo 6r z 2009r w którym to do tej pory działał centralny uruchamiany z kluczyka. Pytanie czy montował już taki sterownik i czy posiada ktoś ewentualnie jakiś filmik jak go podłączyć. Gdzieś na jakieś stronce widziałem kiedyś, że ktoś założył taki sterownik do swojej polówki i działał normalnie. Sam kiedyś założyłem taki w starym Seacie, ale pamiętam jak wtedy tego dokonałem

edit
Centralny podłączony. Jeżeli kogoś to interesuje, to podłączenie jest banalne. Najlepiej podłączyć się pod tapicerką drzwi przednich od strony kierowcy, gdyż jest tam najlepszy dostęp i sporo miejsca. Jako, że kolorystyka tych sterowników jest praktycznie identyczna, to napiszę co i jak na przykładzie sterownika RTX. Centralny w polo jest sterowany minusem. Na przewodzie biało-czarnym (impuls otwórz minus) trzeba wlutować rezystor 180ohm. Następnie skręcamy go z przewodem białym (impuls zamknij minus) oraz zielonym (sygnał komfort) i to łączymy z przewodem zółto- zielonym biegnącym w wiązce drzwi. Przewód żółty oraz żółto- czarny sterownika łączymy z masą drzwi. Przewód czerwony z bezpiecznikiem od sterownika łączymy z grubym brązowym w drzwiach. I wszystko śmiga- nie trzeba lutować przewodów od kierunkowskazów, gdyż jest i tak sygnalizacja kierunkami i działa domykanie szyb.
Przewód