[9N] nie świeci dioda centralnego zamka

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

a
abrakadabrax
Newbie
Newbie

[9N] nie świeci dioda centralnego zamka

Post autor: abrakadabrax »

Witam. Mam pytanie odnośnie centralnego zamka. Mianowicie doszło do następującej sytuacji. Poprzedniego dnia wszystko było w porządku, rano natomiast okazało się, że nie da się otworzyć kluczykiem centralnego zamka, ale tylko drzwi od strony kierowcy. Po podniesieniu maski okazało sie że klema na akumulatorze jakimś cudem się poluzowałą na tyle że nie było styku. Po dokręceniu oczywiście wszystko w porządku, oprócz tego że przestała świecić dioda sygnalizująca zamknięcie centralnego zamka. Co może być powodem ?
R
Ramzes81
Newbie
Newbie

Post autor: Ramzes81 »

Rownież wczoraj zauważyłem,  że dioda przy cypelku nie  święci ( nie wiem od kiedy, bo z tyłu mam przyciemnianie szyby). Chyba dioda nie mruga jak ktòryś  z zamkòw nie działa prawidłowo. U mnie coś nawaliło  z tyłu  w lewych drzwiach. Albo się zamkną  i potem nie otwierają, albo odwrotnie. Przy okazji  awari zauważyłem, że jak się zamknie auto z pilota lub kluczyka to od wewnątrz nie da  się otworzyć drzwi. Oczywiście z otwarciem nie ma problemu jak się zamknie drzwi przy pomocy guzika w drzwiach kierowcy.

Sprawdź  czy wszystkie zamki działają prawidłowo.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”