VW Polo V kierunkowskazy wycieraczki światło w kabinie

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kamolinka1
Newbie
Newbie

VW Polo V kierunkowskazy wycieraczki światło w kabinie

Post autor: kamolinka1 »

Witam, W moim autku po zakupie mogłem sobie kręcić kierownicą w prawo czy w lewo i się zapalał kierunkowskaz bez fizycznego naciskania na drążek zmiany kierunku. Teraz tego nie ma bo może coś przestawiłem? A może to przez wymianę akumulatora ( gdzieś o tym czytałem ), zaprogramowanie na kluczyku automatycznych szyb? Niby pierdoła ale była a już nie ma.

Coś poprzestawiałem w guziku od światła oświetlenia kabiny ( taki suwak ). Bo było dobrze. Światło się zapalało jak gasiłem silnik i zostawało przez chwile po a teraz jedyne co mi się udało to zapala się w momencie odblokowania auta a gaśnie albo po zgaszeniu auta po chwili albo jak przekręce kluczyk do jazdy. JAKIEŚ POMYSŁY żeby mi się światło nie zapalało w momencie odblokowania auta ale tylko gdy wyłączam silnik?

Wycieraczki - niby mam takie z czujnikiem deszczu i o co w tym chodzi? Że same się włączają na deszcz czy że tylko dostosowują prędkość działania do natężenia opadu na szybę? Dzięki za pomoc

VW Polo V 2013 1.6 diesel blue line comfort motion
Ostatnio zmieniony 23 lut 2020, 21:14 przez kamolinka1, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Kaki
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Kaki »

Po primo - Temat założony 4 lata temu i nie za bardzo rozumiem sens 'podbijania go do góry', jak kolega jeszcze tych zagadnień przez te 4 lata nie ogarnął to powodzenia życzę w dalszym kożystaniu z dobrodziejstw motoryzacji...

Ale żeby zaspokoić robala...

Automatycznie kierunkowskazy? Pierwsze słyszę... Może się Kolega z czarnego BMW przesiadł gdzie Kierunki były niepotrzebne? Mogły być so najwyżej kierunkowskazy 'komfort' czyli takie które mrugną 2-3 razy (w zależności od ustawienia) po lekkim dotknięciu manetki w jedną lub drugą stronę.. ale to tyle. Za to przy skręcie mogły włączać się światła 'doświetlające' pobocze.

Automatyczne szyby - Tutaj prawdopodobnie trzeba poprostu przeprowadzić adaptację szyb (po odpięciu modułu od zasilania resetuje sie adaptacja) Przytrzymac przycisk otwierania szyb do konca az 'pyknie' a następnie zamknięcia szyb trzymając przycisk 'az pyknie' (i tak z każdą szybą) po takiem zabiegu zarówno automat szyby, jak i zamykanie/otwieranie z pilota powinno zacząć działać (o ile było zakodowane)

Przełączniczkiem do 'światełka' to można conajwyżej włączyć, wyłączyć lub przestawić w tryb automatyczny światełko we wnętrzu.. nie da sie nim 'przestawić' zasad działania.
Sposób działania światełka komfort można zmienić w Adapracjach/kodowaniu Sterownika Komfortu, ale do tego jest potrzebny kabelek i zabawa w aplikacji pokroju VCDS (lub podobna)

Jeżeli masz czujnik deszczu to masz Wycieraczki Automatyczne (włączają sie same podczas opadów), jeżeli masz ustawioną manetke w 1'wszej pozycji (auto) to czujnik decyduje kiedy włączyć wycieraczki i na którym biegu (1, 2 lub przerywany), na manetce masz możliwośc ustawienia częstotliwości przerywanej pracy.

Jeżeli wymieniałeś aku to jest szansa, że część (jak nie wszystkie) modułów zaraportowało błedy i przydało by się to wyczyścić. Niektóre systemy mogą nie pracować prawidłowo z zaraportowanymi błedami, ale małe szanse że cokolwiek o czym piszesz powyżej.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”