[Classic] Brak reakcji przy próbie odpalenia

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Marqess87
Raczkujący
Raczkujący

[Classic] Brak reakcji przy próbie odpalenia

Post autor: Marqess87 »

Witam. Niedawno pojawił mi się problem,otóż przekręcam kluczyk włącza się zapłon i dalej gdy chcę odpalić przekręcam kluczyk i nic,zero reakcji,dopiero po ponownym przekręceniu kluczyka rozrusznik kręci,pytanie gdzie leży tego przyczyna,czy to stacyjka,czy może rozrusznik się zawiesza,jakiś przekaźnik,czy jeszcze coś innego? Zapłon się włącza,wszystko świeci normalnie a rozrusznik nie reaguje
Ostatnio zmieniony 16 sty 2019, 18:01 przez Marqess87, łącznie zmieniany 1 raz.
m
man1
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: man1 »

Kolego a przy próbie odpalenia zwróć uwagę czy światła przygasają znaczy zrób tak

1 włącz zapłon
2 włącz światła mijania
3 spróbuj odpalić  ( gdy załączasz rozrusznik wyłącza światła mijania i  radio a przynajmniej u mnie tak jest)
Da nam to wynik jak kostka stacyjki winna (wyrobiona) to światła nie przygasną  ( u mnie nawet voltomierz nie ragował) a jak przygasną światełka i nie zakręci to winny rozrusznik na 99%.
Awatar użytkownika
Marqess87
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Marqess87 »

Tzn na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć że radio gaśnie za każdym razem gdy odpalam,ze światłami to nie wiem bo nigdy nie odpalałem na włączonych.

EDIT: tak więc po sprawdzeniu światła też gasną. Czyli jeśli to rozrusznik to co konkretnie miało by to być przy nim?
Ostatnio zmieniony 01 mar 2019, 19:18 przez Marqess87, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”