Przednie elektryczne szyby nie działają Polo 2007 1.4 Benzyna 2007

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Marcin0703
Newbie
Newbie

Przednie elektryczne szyby nie działają Polo 2007 1.4 Benzyna 2007

Post autor: Marcin0703 »

Witam serdecznie

Mój problem polega na tym, że żona dzwonila godzinę temu jadąc do pracy, że nie działają obie przednie elektryczne szyby. Zwracam się do Was z pytaniem co może być przyczyną. Sprawdzenie wszystkiego zaczynając od bezpieczników będe miał możliwość jak żona wróci z pracy popołudniu, ale chce się przygotować od czego zacząć.

Mam schemat bezpieczników i z niego wynika, że każda szyba elektryczna ma oddzielny bezpiecznik ( możliwe, że spaliły się 2 na raz? ) .Posiadam Polo z przednimi szybami elektrycznymi tylne są na korbę. Zdążyłem poczytać trochę i znalazłem, że przyczyną może być przekaźnik. Mógłbym Was prosić o wyjaśnienie o jaki przekaźnik chodzi, jak wygląda i jak go znaleźć? Mam nadzieje, że tak jak w innych moich problemach mi pomogliście tym razem również będę mógł na Was liczyć :)  .

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Marcin0703
Newbie
Newbie

Post autor: Marcin0703 »

Witam

Dla mających podobny problem, u mnie przyczyną okazał się moduł sterujący w drzwiach od kierowcy. Jeśli jeden jest uszkodzony szyba w kolejnych drzwiach również nie da się opuścić lub podnieść.
Dokładnie tak zostałem poinformowany przez znajomego elektryka. Sprawdzał on włączniki, bezpieczniki itd. aż wymiana modułu na sprawny, używany dała efekt. Może komuś pomogłem :).

Pozdrawiam
k
krzysztof65
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: krzysztof65 »

Włóż kluczyk do zamka przekręć w lewo tak jak byś otwierał auto i przytrzymaj aż szyby zjadą w dół a potem zamykając drzwi też przytrzymaj kluczyk aby szyby się podniosły i po tym zabiegu powinny działać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”